De AFC Quick JO15-1 "trein" dendert door in hoofdklasse

Hoofdklasse E

12 oktober 2019 13:00

J. Mulder

Onbekend

Afgelopen zaterdag 12 oktober moest Quick JO15-1 tegen Graveland. Quick, samen met AS’80 nog ongeslagen merkte de laatste wedstrijden, dat ploegen zich wat meer terugtrekken. Vorige week tegen Woudenberg was daar een voorbeeld van. Daarom wilde Quick vandaag meer verassing via positiewisselingen en meer spelers, die naar voren komen in plaats van er al te staan.
Zoals verwacht ontstond er direct een overwicht. Met name via de rechterkant met Markus, Yanniek en Semhi kwam Quick aantal keer goed door. Helaas ontbrak de scherpte net voor de goal. Tot halverwege de eerste helft, toen ging Mo met zijn snelheid een combinatie aan met Siam door de as en rondde koelbloedig af, 1-0.
In de 2e helft kwam Thijn in het veld voor Rayane. Het spelbeeld veranderde niet, regelmatig kansen voor het doel van Graveland, maar aantal pogingen van Mo, Ralph, Siam Burak en Markus vonden net geen doel. Na 10 minuten viel Ryan geblesseerd na een ongelukkig duel, Emre viel voor hem in. Emre stond koud in het veld toen hij mee opkwam en van grote afstand de bal strak in de hoek schoot, 2-0. In de resterende tijd bleef Quick de betere partij en 5 minuten voor tijd scoorde Markus nog de 3-0 na goed verstoren van de opbouw. Helaas werd de wedstrijd iets eerder gestopt vanwege een blessure aan de kant van Graveland. Door deze overwinning blijft Quick ongeslagen en blijft met een gelijk doelsaldo, maar 1 doelpunt meer gescoord koploper voor AS’80. En ook Luka kon met een goed gevoel naar huis, de 3e 0 op rij en bijna niets te doen gehad.

Dinsdag 15 oktober heeft Quick geoefend tegen Buitenboys. Dit leek en goede sparringpartner voor de naderende bekerwedstrijd tegen Jonathan. Beide clubs spelen in hogere competities, daarom goed om te kijken hoe Quick zich tegen deze ploegen verweert. Tegen Buitenboys begon Quick direct lekker fel en het tempo lag hoger dan in de competitie. De bal ging snel van voet naar voet. Na 5 minuten lag de 1e goal al in het netje door goed doorzetten van de weer fitte Beston (“Bobby”). In het eerste deel van de wedstrijd bleef Quick de betere partij. En vlak over de helft van de wedstrijd werd een vrije trap van Ralph strak voorgegeven waar Ryan klaar stond om de bal strak in te koppen, 2-0. En paar minuten erna was het weer raak met een schitterende Messiaanse steekbal van Rayane, die Siam op snelheid wegstuurde, die de bal ijzig kalm achter de keeper werkte, 3-0. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Buitenboys wel iets meer op de helft van Quick, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Hierdoor werd de eindstand dus 3-0, weer de 0, omdat de organisatie in het veld erg goed stond. Posities werden erg goede overgenomen, maar ook het middenveld met Yanniek, Thijn en Burak hield het snelle middenveld van Buitenboys ver van de goal. Speciale dank gaat uit naar Berkay, die de verhinderde Bart Jan goed verving. Dit geeft veel zelfvertrouwen voor zaterdag as. tegen Jonathan. Deze wedstrijd is gratis te bezoeken op sportpark Dorrestein vanaf 11.15 uur.