AFC Quick 1890 JO15-1

Hoofdklasse E

7 december 2019 10:50

Onbekend

Na 2 mindere wedstrijden de afgelopen twee weken tegen SDO (1-0 verlies) en NVC (0-0), moesten de jongens van O15-1 voor de laatste competitiewedstrijd tegen koploper AS ‘80 uit Almere. Er moest gewonnen worden om kampioen te worden.
Siam werd gemist wegens een schorsing. De wedstrijd begon meteen fel en met veel strijd. Al vrij snel kreeg Mo een grote kans, maar de bal ging net naast. Daarna was het toch AS ‘80 dat met een sterk middenveld de overhand kreeg. Hier uit kwamen kansen en corners, maar gelukkig ging de bal er niet in. Quick had het verdedigend goed op orde. Emre en Thijn hielden de vleugelspitsen in bedwang en Burak en Ryan heersten in het centrum. Ook Luca was weer attent aan het keepen. Halverwege de eerste helft kreeg Quick meer grip op de tegenstander en een goede dieptepass op Mo, werd door hem langs de keeper in het doel geschoten, 0-1 voor Quick!  Dat was een lekkere meevaller, nu moest AS’ 80 nog meer aanvallen. De middenvelders Bart Jan, Yanniek en Rayane werkten keihard. En de beloning kwam ook niet veel later. Weer was er een goede diepte pass en nu op Rayane, die koel bleef en de bal weer in het doel schoot, 0-2! Dit was tevens de ruststand. Het was nu de vraag of Quick het kon volhouden en hoe de tegenstander uit de kleedkamer kwam.
Gelukkig begon Quick goed aan de tweede helft, er werd goed overgespeeld en voorin konden Beston, Ralph en Mo de bal goed vasthouden. Bart Jan en Emre werden gewisseld voor Markus en Samih. Beiden hadden een prima invalbeurt. De tegenstander speelde wat rommelig, veel ballen uit en nog een blessurebehandeling. Hierdoor was er al snel weer 10 minuten verstreken. AS ‘80 creëerde eigenlijk geen kansen. En het was weer Quick die met een counter de keeper van de tegenstander verschalkte, Mo tikte weer binnen, 0-3! Het kon nu bijna niet meer fout gaan.
AS ‘80 probeerde het wel, maar Quick bleef hard werken en geconcentreerd spelen. Grote kansen kwamen er niet meer. Wel trok de scheidsrechter nog de aandacht, door rood aan Samih te geven i.v.m. natrappen. Niemand had het gezien, ook de tegenstander niet. Niet veel later ook rood voor AS ‘80 voor commentaar op de scheidsrechter. Eigenlijk pasten deze kaarten totaal niet bij de wedstrijd, het was een sportieve goede wedstrijd.
Uiteindelijk floot de scheidsrechter af, juichende spelers en ouders op het veld. De jongens hadden een prima prestatie geleverd vanaf de zomer. Complimenten aan Martin Schokker die er weer een hecht goed voetballend team van heeft gemaakt. Maar ook complimenten aan de teamleiders Wim en Gabor voor de organisatie en de positieve sfeer rondom het team.
Na afloop werd het kampioenschap nog gevierd in de kantine van AS’80 met friet en drank.
Volgende week nog de bekerwedstrijd thuis tegen IJsselmeervogels, dat belooft ook weer een mooie pot te worden. Komt allen, de toegang is gratis.