AFC Quick 1890 JO15-1

Hoofdklasse E

5 oktober 2019 11:00

Onbekend

De JO15-1 moesten zaterdag uit tegen Woudenberg spelen. In de voorbereiding van deze competitie werd dik van dit team gewonnen. Het was afwachten of de jongens niet te gemakzuchtig waren. Direct na de aftrap was wel duidelijk wat de tactiek van Woudenberg was. Quick laten komen op de eigen helft en met tien man als een razende verdedigen. Tot aan de middellijn kon Quick gemakkelijk combineren en de bal laten gaan. Op de spitsen van Quick werd een bijna dubbele dekking gezet en Quick had erg veel moeite om kansen te creëeren en wist niet zo goed hoe met deze situatie om te gaan. De tactiek van Woudenberg werkte en met de rust stond het nog 0-0. Na de rust begon Woudenberg er meer in te geloven en loerde ook op de counter. Quick kreeg ook wat meer kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet. Woudenberg scoorde wel, maar in buitenspel positie. Quick ontsnapte. Niet veel later brak Siam de ban met een mooi afstandsschot dat over de keeper het doel in vloog, 0-1 ! Woudenberg verliet de verdedigende stellingen en nam meer risico achterin. Quick kreeg nu meer ruimte en kon eindelijk een beetje beter gaan combineren. Het was weer Siam die met goed door zetten alleen voor keeper kwam en de 0-2 binnen schoot. Dit was tevens de eindstand. Proficiat mannen!  Gelukkig waren de drie punten binnen, maar het ging niet makkelijk. Hopelijk leren de jongens hiervan, want we zullen meer van dit soort verdedigende teams tegen komen. Volgende week thuis tegen ‘s Gravenland.