AFC Quick JO15-1 wint derby van Hoogland in een vermakelijke wedstrijd

Hoofdklasse E

9 november 2019 14:35

R. Jensch

Onbekend

Zaterdag 9 november stond de 7e competitiewedstrijd alweer op het programma. Quick is samen AS’80 nog steeds ongeslagen. Tegen Hoogland zou dit vandaag voortgezet moeten worden. De wedstrijd werd op een grote mensentijd om 14.30 uur gespeeld. Helaas was aanvoerder Siam te geblesseerd om mee te doen, maar rest van het team was volledig fit. Wel waren er enkele positiewisselingen ten opzichte van voorgaande wedstrijden te zien.

Vanaf het begin van de wedstrijd pakte Quick het initiatief tegen Hoogland, dat goed probeerde mee te voetballen. Daardoor ontstond er in de 4e minuut al ruimte voor een mooie combinatie tussen Burak en Thijn, die de bal goed voorzette op de doorgelopen Yanniek, die met zijn 2e goal in 2 weken de 1-0 maakte. Quick bleef goed doorgaan en enkele minuten later beukte Burak de bal keihard op de paal. Even later pakte Burak echter toch zijn verdiende goal door een goede dieptepass van Mo, 2-0. Daarna zakte het spel van Quick iets in. De bal ging iets minder gemakkelijk rond en dit resulteerde in onnodig balverlies rond de middenlijn en de verdedigers, Ralph en Emre konden de snelle spits van Hoogland niet meer tegenhouden waardoor het 2-1 werd. Dit schudde Quick weer wakker met een goede kans van Mo en in een goal van Beston vanuit een goede pass van Burak, ruststand werd hierdoor 3-1. In de rust waren de spelers het eens, dat de bal sneller rond gespeeld moet worden om Hoogland niet te gevaarlijk te laten worden

Met Markus voor Thijn werd de 2e helft goed begonnen, en werd het speloverwicht van de 1e helft goed voortgezet. Vanuit een corner van Mo kopte Samih fraai de 4-1 binnen. En even later scoorde “Bobby” met zijn 2e van de middag. Een aantal wedstrijden had hij niet gescoord, maar als een echte spits volgt er dan na een eerste goal ook direct een tweede! Ondertussen stond de verdediging met Ryan, Emre en Samih op snelheid goed te verdedigen en hield een aantal counters van Hoogland tegen en Luca  moest nog 1 keer handelend optreden om de 2e tegengoal te voorkomen. Kwartier voor tijd kwam invaller Efe vanuit JO14-1 zijn debuut maken voor Mo. En binnen 5 minuten had hij zijn eerste goal ook al gemaakt, de 6-1 fraai binnen gelobt op aangeven van BestonDe trotse vader Omer ging volledig uit zijn dak, wat met 2 scorende zoons in 1 team in 1 wedstrijd natuurlijk begrijpelijk is.  Daarna kon Hoogland in de slotfase helaas de 2e tegengoal toch nog maken door wat slordigheid in het spel van Quick. Hiermee kwam de eindstand op 6-2. Verbeterpunt voor komende tijd is om deze slordigheidjes eruit te krijgen in de eindfase van de wedstrijden. Omdat de concurrent AS’80 met 6-0 won is de koppositie nu voorlopig voor de ploeg uit Almere met 1 doelpunt voordeel.