Onbekend

Na een week stapelen van koolhydraten, avonden vroeg naar bed en zware trainingen van Jeroen Bouman, was het zover: uit tegen Ajax, altijd lastig.
Ouders, opa’s, oma’s, gillende meisjes uit de klas, geïnteresseerde vaders en moeders, ze stonden allemaal langs de lijn samen met John Heitinga, die zijn zoon kwam aanmoedigen tegen ons AFC Quick.
In de kleedkamer werd gestart met een peptalk, om vervolgens tussen de Mercedessen en high fivend met Klaas Jan Huntelaar, die net ging trainen, vol goede moed het veld op te lopen.
AFC Quick zette gelijk veel druk en zorgde al in de 4e minuut voor een voorsprong van 0-1, door een mooie goal van Jasper. Quick zet veel druk en maakt het de Ajacieden moeilijk. Nick, die een uitstekende wedstrijd speelt en goed gebruik maakt van zijn lengte, staat als een ware Koeman te verdedigen. Helaas kon tegen de solo actie van een van de Ajacieden niets worden ingebracht en werd het in de 8e minuut 1-1. In de 14e minuut zorgt Jasper met een mooie actie nog bijna voor een doelpunt maar helaas zag hij de bal niet in het net verdwijnen. Ook Nick speelde zichzelf mooi vrij voor het doel maar helaas was daar de keeper van Ajax, die goed in vorm was deze zaterdag 1 december.
Na de eerste helft komen ook Jort en Willem het veld in en deze wissel was niet zonder succes. Willem scoort na een prachtige voorzet 1-2. Helaas was een schot van Ajax in de hoek van het goal van Quick niet te redden en dat maakte 2-2.
De derde helft wordt Jasper de doelman en gaat Pieter het veld weer in. Beide keepers hebben uitstekend werk verricht en fantastische reddingen laten zien. Pieter maakt veel meters en loopt zich goed vrij. Casper laat het publiek genieten van een professionele omhaal en houdt de bal zo binnen de lijnen. Raf zorgt na een geweldige aanval voor een prachtige voorzet, maar helaas verdwijnt de bal naast de palen. De jongens van Quick zorgen ervoor dat Ajax het niet makkelijk heeft tegen onze club uit Amersfoort. Met een selectie van 12  Ajacieden blijft de ploeg erg fit en kan er continu doorgewisseld worden. Dit zorgt al snel voor 5-2 voor Ajax. Jort komt na een mooie loopactie net een teen te kort om de 5-3 te maken en Thom laat nog even zien hoe je niet 2 maar 3 man uitspeelt. De eindstand na 4 helften is 7-2, maar deze voetballers in hart en nieren spreken af nog even door te gaan en er twee helften aan vast te plakken. Nick scoort en kust de heilige Ajax grond, onder luid gejuich van het publiek, Casper maakt een mooi doelpunt en rent gelijk weer terug om de bal af te trappen en door te gaan. Jasper staat als een huis op doel en Jort weet de bal na een aanval van Ajax van de doellijn te schieten.
Na afloopt wint AFC Quick de penalty sessie en het team vertrekt met opgeheven hoofd en onder luid applaus naar de kleedkamers, om vervolgens uitgebreid te douchen in het Ajax complex. Eenmaal klaar blijkt ook Heren 1 uitgetraind te zijn en is het tijd voor foto’s met Huntelaar, Zyech, Neres, Van de Beek en Sinterklaas. Het was een top ochtend!!