Groep 1 02

19 oktober 2019 11:15

H..Eising

Onbekend

Vandaag stond de bekerwedstrijd tegen derde divisionist Jonathan uit Zeist op het programma. Cedric nam de honneurs van Martin waar. Quick was compleet en kwam goed uit de startblokken. Na drie minuten voetballen kwam Quick al op voorsprong door een mooie actie en een zuiver schot van Mo. Jonathan begon het tempo en de combinaties op te voeren. Achterin hield Quick het goed dicht met Emre, Ryan, Ralph en Thijn. Echte grote kansen werden er niet weg gegeven tegen het goed voetballende Jonathan. Voorin konden Mo, Beston en Siam er regelmatig uitkomen en voor gevaar stichten voor het doel van Jonathan. Helaas werd het toch wel onverwachts 1-1. Een prachtig genomen vrije trap op rechts zeilde in een keer in het doel, Luca was kansloos. Niet veel later een bijna identiek doelpunt, weer een afstandsschot die er ook hoog in vloog, 1-2 voor Jonathan. Quick gaf niet op en bleef geconcentreerd voetballen met de nodige inzet op het middenveld met Burak, Rayane en Yanniek. Een veldoverwicht ontstond voor Quick en er kwamen ook kansen, maar de schoten gingen net naast of over. Na rust een zelfde beeld het spel golfde heen en weer, zowel Quick als Jonathan kregen kansjes. In de loop van de tweede helft kwamen de verse krachten Bart Jan, Sami en Markus erin. Het bleef gewoon spannend. Mo en Beston konden er net niet met hun snelheid en techniek doorheen komen. Quick had geluk dat het een strafschop kreeg; Beston werd omsingeld en door drie verdedigers vastgezet en vastgehouden. De scheidsrechter beoordeelde dat dit als onreglementaire en legde de bal op de stip.
Siam legde aan maar schoot tegen de keeper op, maar door enig geluk rolde de bal toch over de lijn, 2-2!  De wedstrijd was weer helemaal open en er was nog tien minuten te spelen. Zowel Quick als Jonathan gingen voor de winst. Het bleef bere spannend. Een kopbal van Jonathan ging net naast. Evenals een goed schot van Burak. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en moesten er penalty's worden genomen. Jonathan begon de serie en schoot raak. Quick schoot eveneens via Sami binnen. Jonathan miste de tweede strafschop (hoog over) en Ralph schoot ook raak
(1-2). Jonathan scoorde de volgende en helaas stopte de keeper van Jonathan de penalty van Emre. Vervolgens schoten Jonathan en Quick via Siam weer raak (3-3). Toen kwam het moment van Luca, hij stopte de penalty van Jonathan en Beston scoorde koelbloedig de winnende (4-3). Groot gejuich op het veld, de jongens door het dolle heen en de volgende ronde was weer bereikt! Gefeliciteerd mannen!  Goed gevoetbald en een leuke wedstrijd om naar te kijken! Volgende week uit voor de competitie tegen Hooglanderveen.