Groep 1 1/8 Finale

15 februari 2020 12:30

H.J.R. van Kasbergen

Onbekend

Vandaag moesten de jongens van O15-1 in de achtste finale tegen Legmeervogels. De derde vogel club waar de jongens dit seizoen tegen moesten na Zuidvogels en IJsselmeervogels.
Het team was compleet en er zat aardig wat publiek op de tribune. Het spel golfde heen en weer, de teams waren aan elkaar gewaagd. De strijd speelde zich met name op het middenveld af. Als de spitsen werden aangespeeld dan stond er meteen een aantal verdedigers om hen heen. Het was moeilijk om kansen te creëren. Toch kreeg Quick een aantal kansen via Beston (stuitte op de keeper) en Markus (schot werd door verdediger geblokt). De schoten van Burak gingen net over. Legmeervogels kregen ook enkele kansen via afstandsschoten of corners. Het bleef 0-0 tot aan de rust.
Het tweede helft hetzelfde beeld al werden de ruimtes wel steeds groter en het aantal kansen voor beide teams nam toe. Het publiek genoot volop, ook omdat de inzet van alle spelers hoog was. Je voelde gewoon dat het team dat het eerste zou scoren, de winst zou pakken. Luca had nog een prachtige redding in de laatste minuten, zodat de eindstand 0-0 was. Penalty’s moesten uitsluitsel geven wie de winnaar zou worden. Quick moest beginnen. Thijn schoot de eerste erin, 1-0. Luca pakte meteen de eerste van Legmeervogels. Dat was lekker. Vervolgens scoorde voor Quick Samih, Ralph en Siam. Ook Legmeervogels maakte geen fouten. Beston kon aanleggen voor de vijfde en beslissende penalty. Hij scoorde en Quick was door naar de kwartfinale! Grote vreugde bij de spelers en staf (en uiteraard bij het Quick-publiek), weer een mooi resultaat van de JO15-1. Op 7 maart spelen de jongens weer uit tegen Delta Sports voor de competitie (promotiepoule).