Heerlijke pot in Almere levert 3 punten en de 1e plek op

AFC Quick 1890 JO12-1

Hoofdklasse G

26 september 2020 11:15

Onbekend

Vandaag mochten we naar Almere Buiten reizen, de jongens gaan het tegen de Buitenboys opnemen. Genietend van het mooie zonnige weer en vooral door de afwezigheid van buien, staan we te wachten voor de wedstrijd begint. De jongens worden ondertussen nog even toegesproken door de trainer Cedric, die nog even helder aangeeft waar op gelet moet worden. Buitenboys is een niet te onderschatten tegenstander en we vragen ons af hoe ons team daartegen kan optreden. Hoe lang gaan ze het volhouden tot ze doelpunten tegen krijgen? De aftrap begint door Tom. Het is onmiddellijk een spannende wedstrijd met veel druk van Buitenboys die beschikken over een paar snelle spitsen die goed uit kunnen breken. Af en toe slaagt ons team erin om de Buitenboys reden tot zorg te geven, door een schot op het doel van Matthijs, goede pass en combinaties van Maarten en Tom of een snelle actie van Tijn, maar we komen de eerste helft van de wedstrijd net iets tekort om te kunnen scoren. De Buitenboys zijn net iets sterker en sneller. We hebben 2 invallers, door de afwezigheid van Hielke en Jasper, namelijk Jaimy en Maarten uit het tweede team die allebei goed werk verrichten. Jaimy in de verdediging en Maarten die goed weet te dribbelen en wendbaar is en die heel goed uit de verf komt. De eerste 15 minuten krijgt het team veel tegendruk maar mede door het goede werk van doelman Tijn en de verdediging van Tobias en Teun blijft een doelpunt van de tegenpartij uit. Na een goede combinatie van Buitenboys zien we dan ook een bal gelukkig naast gaan. Zonder geluk vaart niemand wel.

Ook de tweede 15 minuten laat zien dat Buitenboys meer druk uitoefent op Quick dan andersom. Vanuit een corner gaat een bal van de tegenstander naast. Nu komt Adam met een vrije trap en schiet op het doel en Tijn blijft verbazen als doelman die zijn mannetje staat. Matthijs weet ook een schot op doel te geven. Tom en Jaimy passen goed tussen de spelers van de tegenpartij, maar het blijft nog steeds 0-0, ook na een bal op de lat aan onze kant en een mooie redding van Tijn! Hoe lang kunnen ze dit nog volhouden tegen deze club? De snelle spitsen met nummer 2 en 7 van Buitenboys blijven een gevaar voor het team, maar zeker door goede samenwerking en een goede verdediging van de hardwerkende Tobias en secure Teun blijft het de tweede helft 0-0. Ondertussen blijft Cedric de jongens aansturen.

Na het wisselen van doel begint het derde kwartier van de wedstrijd en de nr 2 van Buitenboys schiet net naast. We blijven onder druk staan en voor de ouders is het dan ook heel spannend om het verloop te volgen. De jongens versnellen het tempo en na een assist van Tijn weet ijsbreker Niels te scoren door met een lobje over de doelman heen te schieten. 0-1. Hoera! Al snel valt het tweede doelpunt nadat Niels de bal aan Tijn afgeeft, 0-2! Wat een wedstrijd en wat een spanning. Over en weer zijn er kansen maar keeper Tijn en de verdedigers weten door goed samen te werken voorlopig een doelpunt tegen te houden. Heel goed want o.a. Matthijs weet door een kopbal een doelpunt in leeg doel te voorkomen. Maarten komt snel en wendbaar tussen de verdediging van de Buitenboys en passt door naar onze aanvallers, het tempo gaat nog iets omhoog, voor de ouders net een thriller, want de tegenpartij doet ook zijn best met snelle tegenaanvallen en gemiste kansen.

Met ingang van het laatste kwartier van de wedstrijd krijgen we gelijk een aanval te verwerken van Buitenboys die het team weet te neutraliseren. Dan weet Tom te scoren uit een assist van Maarten, 0-3! Tijn doet ook weer een goede bijdrage en probeert ook te scoren. Jammer, net niet. Adam houdt de rust in de middenlijn en onze jongens komen steeds vaker in de buurt van het doel van de Buitenboys.

Maar het zijn de Buitenboys die eindelijk, voor velen later dan verwacht, het eerste en enige doelpunt voor hun team weten te scoren, 1-3. Maar de jongens laten geen ruimte voor teleurstelling en gaan door, eerst krijgen we nog een bal tegen de lat te zien van Niels en vervolgens scoort Tom de 1-4.

De wedstrijd wordt ondertussen een stuk wilder, de tegenpartij vindt het natuurlijk maar niks en dan zie je à la Neymar wanhoops gedrag. Nog een schot over van onze kant en uiteindelijk gaat dan het eindsignaal. Blije gezichten, hard gewerkt mannen!

Met dank aan de invallers Jaimy en Maarten van het tweede team en voor het team en ouders de felicitaties voor de voor mij spannendste wedstrijd die ik tot nu toe heb meegemaakt. Mijn hart sloeg een paar keer over... maar goh wat zijn we blij voor de jongens. Een verdiende overwinning op Buitenboys, ondersteund door enthousiaste ouders aan de zijlijn :) Dus ja, hoe sterk een team ook is "alles is mogelijk en het hangt dan af van alle factoren die het verloop van een wedstrijd kunnen bepalen". Goed gedaan jongens. Jullie hebben allemaal heel goed gespeeld. Ga zo door.

Aanwezig: Tijn (keeper), Tijn, Tom, Tobias, Teun, Matthijs, Niels, Adam (aanvoerder), Jaimy, Maarten
Afwezig: Hielke, Jasper.