Hooglanderveen thuis: De Vondst, Simon says

Datum

3 november 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

'Simon says': "Als we nu eens niet de dobbelsteen 5 aanhouden, als spelconcept, maar 1-2-2 aan spelen?" "Is dat geen zelfmoord op zo'n kwart veldje, te veel spelers voor de bal?" "De JO9-1 heeft er veel succes mee, zelfs tegen de jongste jeugd van Ajax...."  Daar stonden we dus in een 1-2-2 formatie, met een versterkt middenveld en aanvallend ingesteld team. En de eerste 5 minuten werden de toeschouwers getrakteerd op driehoekjes, flitsende aanvallen, snelle positiewisselingen en werd de verdediging van Hooglanderveen gelijk de beginfase van Nederland-Argentina in 1998 'opengereten'. Dit resulteerde in een 3-1 door een heerlijke volley van Thomas (binnenkant paal), een loopactie van Pelle (hoog in het doel) en een schot van Joost (laag in de hoek). Er moest echter ook meeverdedigd worden en het was vooral aan een zeer goed spelende Walid te danken dat Hooglanderveen na 25 minuten bleef steken op een 9-7 stand (Walid, 3x Pelle, Maarten en Tom vezorgden de doelpunten). In de rust moest de boel opnieuw worden neergezet, waarbij het middenveld dynamischer diende te acteren. Tom, Thomas en Maarten kregen het snel weer op hun heupen, zodat Quick naar 14-9 uitliep. De laatste 10 minuten was het verzet gebroken en toonden onze jongens hun kracht en conditie. Door nog 2x Thomas, 2x Maarten, Skip, Walid en Tom liep Quick uit naar maar liefst 22-11 ! Jasper had een paar grote kansen en ongetwijfeld komt dat de volgende wedstrijd goed. Tobias was een zeer goede keeper in de eerste helft (en stofzuiger op het middenveld). Een hakbal (Pelle en Maarten), een halve omhaal (Maarten) en een kopdoelpunt (Thomas), alsmede zeer knappe passeeracties van Walid, behoorden nog tot de hoogtepunten. Maar bovenal smaakt dit spelconcept naar meer ! Snel naar de training dus.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!