O17-1 boekt knappe en dikverdiende zege!

AFC Quick 1890 JO17-1

Regio Cup Groep 1 7

12 juni 2021 14:15

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen de blauwen van SO Soest op het programma. Rode leeuwen tegen de blauwe leeuwen. Na een scherpe en goede warming-up kwamen we binnen 5 minuten op een 1-0 achterstand. Een verkeerd ingespeelde bal werd opgepakt door SO Soest en kundig achter de uitstekende keeper Dejan verwerkt.

Vooraf besproken dat je bij een tegenslag de mouwen moet opstropen en als team moet opereren. Als wat je zegt altijd zo wordt opgevolgd gaat het komend seizoen nog wat worden. De O17-1 werd heer en meester en kreeg meerdere kansen. De 1-1 kwam van Siam. Een afgeslagen corner van Efe kwam rond de zestien voor de voeten van Siam. Hij dacht niet na en met zijn wreef stuurde hij de bal naar de kruising. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel. Nog geen 10 minuten later stond het al 1-2. Tijn pakte de bal op van zijn directe tegenstander op eigen helft en zette een solo in de eindigde met een bekeken schuiver achter de keeper van Soest. Zlatan of Pavlidiis zijn er niets bij. De wedstrijd werd tot aan de rust uitgespeeld met bij vlagen verzorgd voetbal. Helaas 'maar' 1-2. Er waren zeker kansen op meerdere doelpunten.

Na de rust 5 wissels er in. Het mooie te zien was dat de jongens het spel weer oppakten van de eerste helft. Focus, af en toe lef en vooral geconcentreerdheid. Dejan hield zonder al te veel werk zijn doel schoon en voorin werden er kansen gecreëerd. De 1-3 leek te gaan vallen toen Mo op snelheid zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien. Markus liep als een echte spits goed mee. Mo wilde de bal breed leggen, maar schoot tegen zijn eigen voet aan. Anders was het een koud kunstje geweest voor de goed spelende Markus. Niet veel later kwam de verdiende 1-3. Na een omschakelmoment greep Emre zijn kans om als links back de diepte in te gaan. Hij kreeg de bal goed mee en zag op zo"n 25 meter van het doel de keeper te ver voor zijn goal staan. Met een prachtige stift verschalkte hij de verbouwereerde keeper. Het resterende deel van de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld waarbij de laaste pass soms niet te slordig was om een hogere uitslag neer te zetten.

De uitstekend  leidende scheidsrechter floot bij een1-3 stand af. Een prime resulaat met bij vlagen goed voetbal. Er werd als team gestreden en gespeeld. Iets om mee verder te gaan.