Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Afgelopen zaterdag trad de selectie van AFC Quick JO17-1 aan tegen de Blauwen in Spakenburg. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een 2-1 nederlaag op het scorebord.

Beide teams hadden hun eerste wedstrijd met 3-1 weten te winnen en wilden er een een goed gevolg aangeven. De Spakenburgers hadden ook al hun wedstrijden in de beker gewonnen en startten zaterdag vol vertrouwen met de wind in de rug. De Quickers wilden zich in het hol van de leeuw van hun beste kant laten zien, dat beloofde wat!

De eerste helft liet zien dan beide ploegen een verschillende tactiek en spelopvatting hanteerden. Quick wilde voetballen, Spakenburg speelde zo snel mogelijk de bal diep op de 2 spitsen.
Dat leverde de eerste helft een groot veldoverwicht op voor Quick en het wachten was op de eerste doelpunten voor de uitploeg. Helaas viel de 1-0 aan de andere kant. Een diepe bal viel achter de verdediging en het was Burak die de bal ongelukkig achter Luca werkte.
Quick zette een stapje meer en dwong de thuisclub ver terug op eigen helft. Na een minuut of 20 weer een goede aanval, viel Mo kwam de bal bij Ryan, die de bal van ver over de keeper in de verre hoek schoot.
Dik verdiende 1-1, dat smaakte naar meer!
Achterin bleef het oppassen, alle ballen werden door Spakenburg meteen naar voren geknald, waarbij de spitsen overal op liepen. Quick was veel aan de bal, stichtte veel gevaar, maar kreeg niet waar het recht op had.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Quick was de bovenliggende partij, maar wist niet te scoren. Ralph knalde op de lat, Kymani net over, vrije trap van Burak werd gekeerd en er zat regelmatig een Blauw been tussen om een bal te blocken.
Na een uur viel uit het niets de bal weer bij ons binnen. Uit een scrimmage bij een corner belandde de bal net achter de doellijn: 2-1 achter!
Met wat frisse krachten erbij probeerde Quick het tij nog te keren. Een zuivere penalty, na een overtreding op Thijn, werd niet gegeven. De energie voor nog eens een slotoffensief ontbrak en de eerste competitie nederlaag was een feit.

Na afloop kregen we wel de complimenten voor ons goede spel, maar helaas nul punten. Een zure nederlaag, in een wedstrijd waarin we het beste voetbal speelden tot dusver. Als we deze lijn kunnen voortzetten, gaan we zeker meer overwinningen boeken!

Komende week pakken we de draad weer op, zaterdag wacht ons de volgende wedstrijd, thuis tegen Bennekom, aanvang 12.30 uur. Tot dan!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!