Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

AFC Quick JO17-1 is gisteren de competitie in de 7e Divisie B goed gestart. Op het eigen hoofdveld waren de Quickers met 3-1 te sterk voor ESA uit Arnhem.

Voor de wedstrijd werd er in het kader van de Voetbalplaatjesactie van de PLUS (https://www.afcquick1890.nl/1/208/voetbalplaatjes-bij-de-plus/) een foto-shoot gehouden in het sponsorhome.
Dat ook deze ochtend de nieuwe kleding pakketten (wedstrijdshirt korte mouwen, inloopshirt zwart, trainingspak, polo's voor de staf) werden uitgereikt, was perfect getimed!
Initiatiefnemer Wolf Creemers reikte namens alle ouders en sponsor Geldria het pakket uit. Top geregeld!

Om 13.30 uur startte de wedstrijd op veld 1, in de nieuwe wedstrijdshirts. Quick nam het initiatief in de wedstrijd, ESA loerde op de counter met zijn snelle voorwaartsen.
In het eerste deel wist ESA nog gevaarlijk te worden, waarbij 2 goals wegens overduidelijk buitenspel werden afgekeurd. Daarna was het de thuisploeg met het balbezit en de mogelijkheden. Het vizier stond nog niet op scherp, ook pakte de prima doelman van de gasten een paar schoten.

In de tweede helft begonnen de Arnhemmers wat beter aan de wedstrijd, door wat aanpassingen in de speelwijze. Gevaarlijk werden de gasten alleen uit corners.
Quick liet zit echter niet verrassen en wist eindelijk de score te openen na een uur.
Het was Markus die op aangeven van Mo koel scoorde. Nog geen 2 minuten later was het Siam die de bal binnen krulde op aangeven van Thijn. De buit leek binnen, zeker met de daaropvolgende grote kansen voor Quick.
Toch werd het nog even spannend: een onoplettendheid gaf de rechtsbuiten van ESA vrije doortocht: 2-1 met nog 10 minuten te spelen.
Even later werd toch de wedstrijd in het slot gegooid. De doorgebroken Mo werd onderuit getrokken binnen de 16, zuivere strafschop! Thijn liet de keeper kansloos.

De wedstrijd was gespeeld, de eerste 3 punten in de pocket!

Lekker begin van de competitie, waarin we volgende week de kraker spelen bij SV Spakenburg, op het hoofdveld, aanvang 15 uur. Tot dan!