Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Zondag zagen we rondom de stadsderby tegen VVZA weer activiteiten die ervoor zorgen dat het leuk is om naar een thuiswedstrijd van ons eerste elftal te kijken. Een voorwedstrijd op het hoofdveld tussen onze JO11-2 en een JO11-team van VVZA, een DIVERE-team van de week (een combinatie van JO11-2 en JO10-1) dat lootjes verkocht en kinderen van VVZA en Quick die hand in hand met hun eerste elftalspelers het veld opkwamen. Ondanks dat het soms met bakken uit de hemel kwam waren er toch redelijk wat toeschouwers naar Dorrestein gekomen.

De aanhang van beide clubs zagen een leuke wedstrijd. In aanvang was het voor de Quickers wat minder, want de bezoekers wisten al na een paar minuten op voorsprong te komen via Fabian Bakker. Gelukkig werd het binnen een kwartier gelijk toen Mitchell de Vos het net aan de "Steegkant" wist te vinden. De zeehelden wisten een paar minuten later weer toe te slaan. Leroy de Jager kreeg nogal wat ruimte en kon van buiten het strafschopgebied uithalen en Jasper van der Horst kansloos laten. Mitchell leek vervolgens de 2-2 op zijn schoen te jhebben toen hij de bal zomaar in zijn voeten kreeg gespeeld van de doelman. Hij schoot echter naast. Beide ploegen zochten in de rust kletsnat de kleedkamer op.
De tweede helft waren de weersomstandigheden beter waardoor voor spelers en publiek aantrekkelijker werd. Quick zocht nadrukkelijk de aanval om de gelijkmaker te forceren. Die leek er te komen toen Mitchell vanaf de achterlijn aan de rechterkant een perfecte voorzet afleverde die alleen nog meer "binnengelopen" hoefde te worden. Helaas gebeurde dat niet. "Als je zo'n kans mist, valt hij aan de andere kant" waren de woorden van Quickers langs de lijn. Deze voetbalwet kwam niet lang daarna uit. Freek Rubrech vergrootte de voorsprong. Onze elf wanhoopte echter niet bleef aanvallen. Een kwartier voor tijd scoorde Joost Burgel zijn eerste competitiedoelpunt in het rode shirt. Er was nog voldoende tijd om ook voor de 3-3 te gaan. Dat werd gedaan met een aantal verse krachten. Niels van den Bergh verving Vincent Caesar, Khalid Benali kwam in de ploeg voor Sinan Mahmutogullari . Mtchell de Vos moest zich met een blessure laten vervangen door Lars van Barneveld.  Quick wist echter niet meer tot scoren te komen, waardoor VVZA 3 punten mocht meenemen naar Schothorst, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.
Beide elftallen deden deze middag aan klantenbinding en verdienen een compliment voor de uitermate sportieve wedstrijd. Scheidsrechter Hovinga uit Almere liet veel toe, wat de wedstrijd ten goede kwam. Hiervoor een compliment voor de ervaren leidsman. Burak Durmus Bakir uit onze JO17-1 werd op voetbal.nl terecht verkozen tot "Man of the Match".

Opstelling AFC Quick 1890: Jasper van der Horst, Dirk Wijers, Burak Durmus Bakir, Sander van Amstel, Cedric Kapelle, Sabir Lemaalem, Joost Burgel, Sinan Mahmutogullari (Khalid Benali), Karim Bouhssina, Mitchell de Vos (Lars van Barneveld), Vincent Caesar (Niels van den Bergh)