Onnodig gelijkspel voor JO13-1. Team laat GVVV met punt naar huis gaan

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Eindelijk was het weer tijd voor een echte competitiewedstrijd met publiek. Bij aankomst op het sportpark was het nog rustig maar dat veranderde gedurende de ochtend. In de kantine was ik op dat moment de enige klant dus een warme kop koffie was zo geregeld. Een groep spelers stond buiten al te wachten. Helaas konden Teun en Hielke nog niet meespelen vanwege blessures en was ook aanvaller Tijn afwezig i.v.m. Corona. Nick van de JO12-1 kwam ons versterken.

De scheidsrechter was wat later en om drie over tien werd de aftrap verricht. De jongens hadden er zin in en in de eerste minuten golfde het spel wat op en neer. In de achtste minuut kreeg Quick de eerste corner maar die werd helaas niet gevaarlijk. Een minuut later schoot Matthijs naast.
Het combinatiespel werd steeds beter van onze kant en in de dertiende minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niels kreeg de bal rechts rond het strafschopgebied en na een fraaie individuele actie schoot hij de bal in de lange hoek.

Twee minuten later kwam het eerste grote gevaar van GVVV. Een aanvaller brak op snelheid door op de rechterkant maar zijn inzet werd gepakt door Tijn. Ons team liet zich niet afschrikken hierdoor en wat volgde was een mooie aanval. Matthijs gaf de bal aan Tom en die vond Niels. Zijn inzet werd gepakt door de keeper. In de 21e minuut zorgde de thuisploeg weer voor gevaar. Niels schoot uiteindelijk in het zijnet. Door een blessure bij GVVV werd er extra lang doorgespeeld. In de 33e minuut pakte Cris de bal af rond de zestien meter en gaf een voorzet in het strafschopgebied. Helaas leverde dat geen extra doelpunt op en was de ruststand dus 1-0.

In de tweede helft gingen we direct op zoek naar de tweede treffer. Tom kreeg na twee minuten een schotkans maar hij kon de keeper niet passeren. Even later kregen we wederom een mooie aanval te zien. Matthijs vond Tom en die gaf de bal aan Niels maar de keeper van GVVV liet maar weer eens een goede redding zien.

In de vijftiende minuut leek de bevrijdende 2-0 in de maak. Tom en Niels kwamen in een twee tegen een situatie en Tom gaf de bal aan Niels maar hij kon de geboden kans helaas niet verzilveren. Twee minuten later schoot Thom over.

Gevaar genoeg dus maar een krappe voorsprong is altijd gevaarlijk en de vrees van een paar ouders kwam helaas uit. In de 21e minuut trof een afstandsschot van GVVV doel en zo stond het dus plotseling 1-1. Grote kansen bleven uit in de slotfase en daarom moesten de jongens helaas genoegen nemen met een onnodig gelijkspel.

De tweede plaats nemen we op doelsaldo weer over van VRC maar volgende week is er winst nodig in Doorn om deze vast te houden.