Buurtweg 3 B
3941MC
DOORN
tel. 0343-413725

De laatste wedstrijd die nog gespeeld moest worden in de najaarsreeks, was de uitwedstrijd tegen DEV Doorn JO13-1. Waar we gehoopt hadden dat de blessures in de winterstop voldoende hersteld waren, lijkt dat nog niet het geval. Hielke en Teun zijn nog niet inzetbaar, keeper Tijn viel deze week uit en Joost en Tom zijn niet beschikbaar vanwege de deze tijden bekende reden (iets met een C). Aangezien de wedstrijd pas om 12:15 gespeeld zou worden, konden er gelukkig wel invallers aansluiten uit JO13-2 (keeper Mees en Bruno) en uit de JO12-1 (Jasper). Even buiten Doorn (waar tractors ons op de toegangswegen gelukkig de ruimte gaven) arriveerden we bij de plaatselijke voetbalclub, waar veld 1 nog door de JO17-1 werd bespeeld. In de schaduw was het fris, maar naast de tribune was voor de meegereisde ouders een zonnig plekje beschikbaar en toen het veld vrij was, konden de mannen aan de bak.

De start is wat moeizaam, waarbij de jongens het elkaar niet makkelijk maken met onnauwkeurig passes en nauwelijks ballen die in de loop worden meegegeven. Wel komen er wat kansjes en een snelle uitbraak leidt tot de eerste corner. De bal gaat er niet in, maar even later wordt Tom in de dekking aangespeeld. Hij speelt zich mooi vrij en lanceert Jort op de linkervleugel. Zijn voorzet op Niels belandt helaas in de handen van de keeper. Even later krijgt Niels opnieuw de bal rond de zestien meter. Hij speelt zichzelf mooi vrij, haalt uit en de bal verdwijnt naast de keeper in de goal, 0-1. Helaas kunnen we maar kort genieten van deze voorsprong. Een lange haal naar voren lijkt buitenspel, maar het spel gaat door en de situatie wordt niet goed ingeschat en zo weet Doorn de 1-1 te maken. Jaimy, die na blessureleed weer minuten maakt, valt hierbij helaas uit. Maar gelukkig kan hij later toch weer invallen.

Qua veldspel lijkt er echter wat meer vertrouwen in het spel, wat zich ook meer en meer op de helft van Doorn afspeelt. Toch is DEV Doorn niet ongevaarlijk en bij een corner krijgt een van de aanvallers alle ruimte om op goal te koppen. Gelukkig geen doellijntechnologie, want via de onderkant lat is de bal een prooi voor keeper Mees. Aan de andere kant wordt een vrije trap van Tijn door Tom op de pantoffel genomen, maar helaas caramboleert deze naast de goal.

In de rust wijst trainer Arjen de jongens op het gebrek aan duelkracht. DEV Doorn toont veel meer inzet en gaat de duels stevig aan. De jongens besluiten dat ze de tweede helft uit een ander vaatje gaan tappen.

Van die goede bedoelingen komt helaas weinig terecht. Spelers laten zich vervangen vanwege vermoeidheid. Gelukkig toont keeper Mees zich een goed invaller en zo belandt een kopbal uit wederom een corner en een aantal afstandsschoten in zijn handen. DEV Doorn krijgt echter steeds meer overwicht en via een klutsbal weten ze de 2-1 te maken. En in plaats van zich op te richten, wordt het spel van Quick steeds minder verzorgd en weet Doorn ook nog de 3-1 en de 4-1 te maken. Totaal onnodig, maar gezien het vertoonde spel een terechte uitslag. Kennelijk bevalt zo’n late wedstrijd de jongens niet.

In plaats van het veiligstellen van de 2e plaats, zakken we naar de 3e plek en heeft DEV Doorn zelfs nog kans om in de laatste wedstrijd nog een plekje op te schuiven. Daarmee wordt deze reeks toch een beetje in mineur afgesloten, maar we weten dat het een stuk beter kan. De komende weken maar gebruiken om de laatste reeks van dit seizoen straks weer met positieve energie en inzet op te pakken. En het zou fijn zijn als we weer eens met een complete, fitte selectie aan kunnen treden.