Afsluiting eerste competitiehelft met 0-0 gelijkspel

Helmkruid 3
3434CT
NIEUWEGEIN
tel. 030-6061196

Door de spectaculaire 4-3 overwinning van Vreeswijk op koploper FC Abcoude was het voor onze technische staf een afweging hoe dit elftal met enkele bepalende spelers te bestrijden. Van eigen kracht uitgaan en het eigen spel spelen werd de keuze. Een keuze die vanaf de eerste minuut goed uitpakte. Met veel energie snel druk zetten op de tegenstander leidde al in de 3e minuut tot een hele grote kans. Met veel blauw-witte en rood-zwarte spelers in de doelmond bleek het ondanks drie inzetten achtereen niet mogelijk om de bal over de doellijn te krijgen. Het leek uitstel van executie. In tegenstelling tot vorige week speelde Quick heel verzorgd en was heer en meester. Het liet de thuisploeg niet in hun spel komen. Het thuispubliek vroeg zich daarbij af of het energieke Quick dit vol zou houden. Zonder ook maar een moment te verslappen bleven alle spelers er voor gaan en werd kans op kans aaneengeregen, jammer genoeg zonder te scoren. Onze doelman Matthijs Blom, die zijn officiële competitiedebuut maakte in Quick 1 omdat Jasper van der Horst zich donderdag op de training blesseerde, straalde een vertrouwen uit alsof hij al jaren onze sluitpost is. Hij werd niet echt op de proef gesteld, maar als hij handelend moest optreden deed hij dat bekwaam. De thee werd opgezocht met een 0-0 stand.
Na de pauze eenzelfde spelbeeld. De kansen voor onze spitsen waren zo mogelijk nog groter, maar telkens was de doelman van Vreeswijk een sta in de weg. Het Quick-publiek begon zich gaandeweg de tweede helft wat zorgen te maken. "Wie zelf niet scoort......." is immers een ongeschreven voetbalwet. De gastheren hadden vandaag echter geen antwoord op het spel van onze hoofdmacht, waarvan alle spelers een dikke voldoende haalden. Het enige minpunt was dat er ook in de tweede helft niet werd gescoord, waar ook het Vreeswijk-publiek van mening was dat Quick met groot verschil had kunnen winnen. Het gevoel in de groep was dat door de 0-0 eindstand Quick 2 punten had verloren, terwijl Vreeswijk er 1 won.
Met deze wedstrijd is de eerste competitiehelft afgesloten met 16 punten uit 12 wedstrijden, waarvan 7 uit de laatste 3. Zoals vandaag gespeeld werd kan het tweede deel van de competitie met vertrouwen tegemoet worden gezien.