Hoolesteeg 6
3822NC
AMERSFOORT
tel. 033-4805806

De klok van het scorebord stond op 47 seconden toen Mitchell de Vos van buiten de zestien uithaalde en het net liet bollen. Diezelfde klok gaf na rust nog een tijd van 45 minuten aan toen Tycho van der Werff de bal in de kruising joeg. De twee mooie treffers waren echter niet genoeg voor een overwinning bij de zeehelden. De thuisclub wist tot twee keer toe terug te komen, waardoor de sportieve wedstrijd uiteindelijk werd afgesloten met een 2-2 stand op het bord.
Het beloofde een leuke middag te worden op sportpark Emiclaer. Twee clubs die goed met elkaar overweg kunnen, twee elftallen die aan elkaar gewaagd zijn (vooraf 1 punt verschil op de ranglijst) en een heerlijk zonnetje waardoor er nogal wat mensen op de wedstrijd afkwamen. Na het eerste balcontact van de thuisclub onderschepte Quick de bal, ging de bal rond in de verdediging en werd uiteindelijk Mitchell de Vos aangespeeld op het middenveld. Hij zag ruimte liep nog wat door, besloot van afstand te schieten. Het resultaat beschreven we al. Na deze vroege voorsprong had onze elf lange tijd een overwicht, kreeg het wat kansen en wist VVZA niet gevaarlijk te worden. Totdat de organisatie in het centrum van de verdediging even weg was. De zeehelden profiteerden meteen. Maik van Elst maakte er handig gebruik van en wist de gelijkmaker aan te tekenen. Na deze treffer waren het de gastheren die de overhand namen, overigens zonder dat die grote doelkansen opleverde. De keren dat Quick tegenstoten plaatse leverde dat gevaar via o.a. Cedric Kapelle (een inzet uit een hoekschop net langs de paal) en Khalid Benali (strak genomen vrije trap van buiten de zestien recht op de keeper). Een 1-1 ruststand was totdat moment een juiste afspiegeling van de verhouding in het veld.
Quick kende na de pauze eenzelfde droomstart als in de eerste helft. In de eerste minuut kwam een doorgekopte bal van Khalid Benali buiten de zestien voor de voeten van Tycho die met zijn linkerbeen uithaalde en diagonaal inschoot in de winkelhaak. Volgens Quick-publiek een 'once in a lifetime-treffer'. In het vervolg van de tweede helft zagen de vele toeschouwers twee hard werkende teams die streden voor een resultaat. De minuten tikten weg en het scorebord stond nog steeds op 1-2. Er kwam verandering in die stand toen een makkelijk gegeven vrije trap vanaf de voor VVZA linkerzijde bij de tweede paal ongehinderd kon worden binnengewerkt door Youri Hartogsveld. Na deze gelijkmaker kon het nog steeds alle kanten op. Zeker toen Michiel van Etten de diepte in werd gestuurd en in volle sprint vrij op de doelman kon afgaan. Nick Marcus wist hem vlak voor het strafschopgebied vast te pakken. De heer Baist kon niets anders doen dan de invaller een rode kaart geven. De vrije trap van Burak Durmus Bakir leverde niet de zo gewenste treffer op. In de laatste minuten hoopte Quick nog te kunnen profiteren van het overtal, maar dit lukte niet.
Volgens de neutrale toeschouwers was het punt een terechte beloning voor beide elftallen. Ook onze trainer Kevin de Liefde kon wel leven met het gelijke spel.