3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Spakenburg op het programma. Na de gewonnen thuiswedstrijd en de winst van vorige week tegen CJVV gingen we met vertrouwen richting Spakenburg om daar 3 punten op te halen. Het was weer lekker zonnig, maar ook winderig, dus zeker in Spakenburg zou dat best nog van invloed kunnen zijn.

Helaas niet op het hoofdveld, maar op veld 3 konden de jongens aan de bak tegen “de blauwen”. Een tegenstander die er bovenop zou zitten, werd verwacht, en dat bleek ook al snel. Van de kant van Quick was het begin weer wat rommelig. Het blijft toch lastig om onder druk de rust te bewaren en op te bouwen en daardoor speelt de wedstrijd zich bij het begin vooral af op de helft van Quick. Een eerste kans doet zich voor als Tom vanaf rechts Niels net niet weet te bereiken. Langzaam krijgt Quick wel wat meer controle op de wedstrijd met opnieuw een combinatie tussen Tom en Niels. Verdedigend niet veel problemen nu voor Jasper, Teun, Adam en Tobias, maar ook nog weinig dreiging aan de andere kant. Het middenveld is vooral voor Quick, waar Thom met Jort en Hielke zeker overwicht hebben. Rond de 20e minuut komen Jaimy, Tijn en Matthijs het veld in en Matthijs haalt gelijk maar eens uit van afstand. Even later verdwijnt de bal nog wel een keer in het net achter de keeper, maar er was al afgefloten. Tijn creëert op rechtsbuiten ook wat mogelijkheden, maar toch krijgt Spakenburg even later bij een misverstand in de verdediging een kans om te scoren. Gelukkig staat het vizier niet op scherp en gaat de bal ruim over.

Bij de rust is het nog steeds 0-0. Vanaf de kant hopen we op een hervatting zoals vorige week toen Tijn een minuut na rust 1-0 scoorde. Met de verkregen controle over de wedstrijd is dat ook echt wel mogelijk. De jongens moeten vooral zichzelf in de 2e helft belonen, zo is het devies. Inmiddels is ook Joost gearriveerd die de JO13-2 in de ochtend had geholpen. De jongens zijn klaar voor de 2e helft, maar de scheidsrechter is nog niet terug en pakt de volle 15 minuten.

Helaas niet de gehoopte start, maar wel weer controle. Toch weet Spakenburg in een spaarzame aanval de bal achter keeper Tijn te krijgen en 1-0 te scoren. De blijdschap is groot en het vervolg van de wedstrijd grijpt Spakenburg alle gelegenheid aan om het spel te vertragen. In een mooie combinatie weet Matthijs Tijn weer te vinden die de bal helaas in het zijnet schiet. En vervolgens toch weer op zijn Spakenburgs een lange bal die door de verdediging niet adequaat wordt weggewerkt, en zo staan we ineens met 2-0 achter. Er doen zich vervolgens echt nog wel mogelijkheden voor om het spel te keren. Quick zet aan voor een eindsprint en Niels zet Cris nog een keer vrij voor de goal, maar helaas lukt het niet meer om te scoren. Zwaar teleurgesteld druipen de jongens af. Spakenburg heeft weinig laten zien, maar gaat wel met de 3 punten aan de haal. Nu 2 weken vakantie met voor velen het JVK en pas op za 14 mei vervolgen we de competitie thuis tegen Hooglanderveen.