Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Op Stille Zaterdag onder een zacht zonnetje mochten de jongens van de O13-1 aantreden tegen de buren van CJVV. De dagen ervoor is er in de app door de mannen al druk geappt dat deze wedstrijd niet verloren mag gaan, want de oorwassing in de heenwedstrijd die kansloos verloren werd, zat iedereen nog dwars. Van Tijn begreep ik dat in de appwissels iedereen er beducht op was om deze wedstrijd te onderschatten en als iemand er te makkelijk over dacht “die kunnen er niks van" of “we winnen makkelijk” waren anderen er als de kippen bij om dit de kop in te drukken.

Dat CJVV een taaie tegenstander is voor Quick wordt al snel duidelijk. Het team dat, op Hielke na, op volle oorlogssterkte is, vindt niet direct de sleutel om CJVV te kraken blijkt in de eerste helft. Hoewel de plek op de ranglijst anders zou doen vermoeden, blijken de twee ploegen in het schaakspelletje aan elkaar gewaagd. Het wordt zelden spannend, er worden geen grote kansen gecreëerd en er worden geen fouten gemaakt die afgestraft worden. Het zijn twee ploegen die allebei niet willen verliezen. Het lukt Quick niet om de bal lang in de ploeg te houden en aanvallend gezien wordt de creatieve oplossing niet gevonden. Maar ergens is er langs de lijn toch het gevoel dat deze wedstrijd richting Quick kan gaan kantelen. Misschien meer gebaseerd op hoop dan feiten want CJVV kwam toch net wat vaker bij de goal van Quick in de buurt dan andersom.

De tweede helft krijgt een droomstart. Tijn wordt weggestuurd vanaf het middenveld en doet zijn bijnaam Tijn de Trein eer aan, want op volle snelheid passeert hij zijn man en alleen op de keeper prikt hij de bal fraai in de verre hoek. Vanaf dat moment draait de wedstrijd om en komt CJVV niet meer in het spel voor. Het is niet de eerste keer dat coach Arjen in de rust iets weet om te keren waardoor het spelbeeld verandert. Niet veel later weten de jongens weer over rechts de ruimte achter de verdediging te benutten en kan Tijn op bijna dezelfde wijze de 2-0 binnenschieten. Quick is in de passing zorgvuldiger en de bal gaat makkelijk rond. Dit wordt beloond met de 3-0 van Niels en ook nu weer blijkt de snelheid van onze aanvallers een gevaarlijk wapen.

Met geen vuiltje aan de blauwe lucht ontstaat er toch nog een kansje voor CJVV die fraai in de korte kruising wordt binnengeschoten maar de overwinning zit dan al stevig in de tas en de mannen kunnen gaan terugkijken op een fraaie revanche. Met twee punten achterstand op de nr. 1 Hooglanderveen volgende week uit naar Spakenburg.