Vloek tegen Soest gebroken en ook nog kampioen!

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Vandaag speelde Quick JO13-1 thuis zijn laatste competitiewedstrijd tegen SO Soest JO13-1, onder leiding van scheidrechter Arjan Welman. Het team was nagenoeg compleet. Alleen Jasper kon vandaag niet meedoen. Tegen Soest JO13-1 was het tot nu toe niet gelukt om te winnen. Ook al speelde Quick vaak beter, meer dan een gelijk spel zat er niet in. Alsof er een vloek over heerste. AFC Quick JO13-1 stond tweede in de poule met twee punten achterstand op de rivaal Hooglanderveen. Ook Hooglanderveen speelde zijn laatste wedstrijd vandaag en wel uit tegen Spakenburg. Om nog kampioen te worden moest van Soest gewonnen worden en moest Hooglanderveen verliezen in Spakenburg. Een gelijk spel vandaag was dus echt niet genoeg!

Om 09:00 wordt er afgetrapt en Soest mocht uitnemen, maar Quick wist van het begin goed druk te zetten. Dee bal werd snel veroverd en er werd voornamelijk op de helft van Soest gespeeld. Maar Soest beschikt over een goede counter aanval met een zeer snelle spits en deze kan de eerste serieuze aanval door Soest uitvoeren. Deze werd gelukkig in de kiem gesmoord. Maar ook Quick bezit een snelle spits met de naam Niels en deze wist Matthijs te bereiken in de 5e minuut en de bal bij Tom te krijgen die hem mooi afrondde in de verre hoek voor de 1-0! De periode die daarop volgde gaat het wat heen en weer, maar is het overwicht wel bij Quick dat goed de druk er op houdt. Dat resulteert dan ook in meerdere doelpogingen op het doel van Soest. Maar Soest blijft in de counter gevaarlijk en met twee zeer snelle spitsen, waar Jaimy en Tobias moeite hebben om ze bij te houden, komt het dan toch tot een tegengoal en is de stand weer gelijk. Daarna is Quick weer aan zet en na weer een doelpoging volgt de eerste hoekschop voor Quick, die helaas niet direct resulteert in gevaar. Maar vanuit het wegwerken van de corner kan Joost vanuit de tweede lijn nog wel een mooi schot lossen op de keeper van Soest. Even later, in de 23e minuut, vindt Matthijs wel het doel en staat Quick weer voor. Matthijs krijgt daarna ook nog kans op de 3-1, maar zijn kopbal belandt op de lat.

Daarna is Soest weer sterker met een aantal doelpogingen op het doel van Quick, die onze keeper Tijn echter goed weet te pareren. Even later weet Jort bijna te scoren als hij zichzelf door de verdediging van Soest weet te spelen en één op één met de keeper komt van Soest, maar ook hij laat zijn talent zien en weet een doelpunt te verhinderen.

In de tweede helft krijg Soest een vrije trap van ongeveer 25 meter van het doel van Quick en de bal belandt bij een speler van Soest die de bal hard in het dak van het doel schiet. Ja hoor, daar is de gelijke stand weer (2-2). Gelukkig is er nog tijd genoeg en Quick blijft doorjagen en weet met goed voetbalspel door Thom en Hielke op het middenveld en Teun, Jaimy en Adam vanuit de verdediging en mooi technisch voetbal van de rechtsvoor spelende Cris gevaarlijk te blijven. Spits Tijn speelt linksvoor en weet met zijn snelheid steeds de verdediging van Soest aan het werk te houden. Al dit goede voetbal resulteert weer in een hoekschop voor Quick. Tobias ruilt zijn rol dan kort van verdediger tot koppende aanvaller en weet dit ook om te zetten. Helaas kan de keeper zijn kopbal wegwerken, maar Tijn staat op de goede plek en kan de bal hard binnenschieten. Ja, Quick staat weer voor (3-2). Nu heeft Quick de smaak te pakken en is Tijn de verdediging van Soest voorbij en weet hij van bijna vanaf de achterlijn met een draai de bal in het doel van Soest te krijgen: 4-2! Er volgt dan een corner voor Soest waar niet uit wordt gescoord en met blijvend goed voetbal van het gehele team wordt Niels, die diep wordt gespeeld met een bal van Tom bediend, die dan de 5-2 binnen werkt. Soest geeft echter niet op en blijft in de counter nog voor gevaar zorgen, wat ertoe leidt dat onze keeper Tijn ver uit zijn doel komt om de bal weg te schieten van een Soest-spits, maar de spits weet Tijn te omspelen en een andere medespeler te bereiken die dan een bijna leeg doel aantreft. Tobias ontpopt zich echter op de doellijn als reservekeeper en weet een tegengoal te voorkomen en de bal weg te schieten. Dit resulteert nog wel in een hoekschop voor Soest, maar deze wordt goed weggewerkt door Quick en dan wordt er afgefloten en is de vloek doorbroken.

Aangezien de wedstijd van Spakenburg tegen Hooglanderveen pas om 10:30 begon was het even spannend wat Hooglanderveen ging doen tegen Spakenburg. Het lag in de verwachting dat Hooglanderveen hier zou winnen, maar het tegengestelde bleek waar. Want om ongeveer kwart voor 12 bereikte ons het bericht dat Spakenburg met 1-0 gewonnen had van Hooglanderveen. En dat betekent dat AFC Quick J013-1 kampioen is van deze voorjaars-competitie. Gefeliciteerd mannen met jullie welverdiende overwinning vandaag en door deze competitie af te sluiten als kampioen!