Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase A-cat) J

Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Zaterdag 3 september staat het begin van de competitie gepland voor de JO14-1. Na een succesvolle oefenwedstrijd tegen De Bilt, die vorige week met 10-6 naar huis werden gestuurd, was er een goed gevoel dat SO Soest ook te verslaan was. We hadden vorig seizoen met winst afgesloten tegen dezelfde ploeg, hoewel het een taaie tegenstander bleek te zijn. Dorrestein lag er in het zonnetje weer mooi bij en dat trok, samen met de team kick-off na de wedstrijd, weer veel toeschouwers naar veld 1.

Het team was vrijwel intact gebleven ten opzichte van vorig jaar. Alleen Maarten had zich in het team gespeeld en de plek van de verhuisde Tom opgevuld. Voor de zomer was Ismail al gestart met deze groep en vorige week dus die heerlijke pot tegen De Bilt, waar keeper Tijn en aanvoerder Teun nog verstek moesten laten gaan.

Om 10:00 stonden we respectvol stil bij het verlies dat trainer Ismail had getroffen en even later begonnen we met de wedstrijd, waarbij er direct de nodige dreiging uit de snelle rood-zwarte aanvalslinie kwam. Wel werd ook meteen duidelijk dat Soest verdedigend goed stond en de keeper niet te verrassen viel met afstandsschoten. Een aantal uitbraken werd niet naar behoren afgerond en wat gebeurt er vervolgens: Soest krijgt een corner, waarbij de bal in het doel verdwijnt. Het geduw rondom keeper Tijn wordt helaas niet bestraft en zo gaan we met een 0-1 stand de rust in. In de kleedkamer wordt de eerste helft geëvalueerd: goede keeper, maar met iets slimmer uitspelen van de kansen, moet er echt gescoord kunnen worden.

Cris en Adam, die deze week met wat pijntjes liepen, maken hun opwachting en achterin schuift Matthijs door naar de plek van Thom naast Teun. In de tweede helft laten de spitsen van Soest ook regelmatig hun snelheid zien, maar het is onze snelle Tijn die rechtsvoor weet door te breken en de bal aflevert bij Jasper, die laat zien dat op deze manier inderdaad best gescoord kan worden, 1-1. Mooie goal en hoopvol kijken we uit naar het vervolg. Helaas is dat iets anders dan gehoopt, want veel te snel weet Soest weer op voorsprong te komen, 1-2. En voordat deze achterstand weer gerepareerd kan worden, ligt de bal opnieuw met een bekeken boogballetje in het verkeerde doel, 1-3. Maar ook nu rechten de jongens de rug.

In de O14 spelen we 2 keer 35 minuten, dus er is nog tijd om terug te komen. Jaimy neutraliseert menige Soester uitbraakpoging en Niels blijkt de verdedigers van Soest even later te snel af en wordt neergehaald. De scheidsrechter bestraft deze actie met een penalty en Hielke neemt deze voor zijn rekening. En dat doet hij goed, hij laat de keeper kansloos en brengt de stand op 2-3. Een onrustige fase volgt. Soest is vastberaden de voorsprong niet meer uit handen te geven en onze jongens geven nog even vol gas. Trainer Ismail wisselt aanvallend om zo nog wat te forceren, waarbij Jort verdedigend bijspringt aan de linkerkant en de ontlading is dan ook groot als Hielke de 3-3 weet te scoren. De daaropvolgende teleurstelling is minstens even groot als deze vanwege buitenspel wordt afgekeurd. Ondanks het fanatisme van Maarten, Joost en Tobias op het middenveld lukt het niet meer om een verdiende aansluitingstreffer te maken. De wedstrijd eindigt in 2-3. Volgende week hebben we uit bij Spakenburg wat recht te zetten.