Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase A-cat) J

Bavoortseweg 2
3833BM
LEUSDEN
tel. 033-4940689

De afsluiting van de bekercompetitie was voor de JO14-1 een uitwedstrijd bij de JO14-2 van onze rood-zwarte buren in Leusden. Ondanks het wisselvallige weer deze week, leek het droog te blijven deze zonnige zaterdagochtend en in de wedstrijdbespreking ’s ochtends vroeg in het sponsorhome werd door trainer Ismail de aanpak besproken. Dit keer vergezeld door Albert, die vanaf deze week assisteert bij zowel training als wedstrijden. Bij Roda aangekomen, zagen we dat dit een heel ander team (een stuk groter) was dan de JO13-2 (wat bij Roda eigenlijk de JO12-1 is). Langzaam verschenen er steeds meer ouders langs de rand van veld 3 en iets na 9:00 begonnen we aan de wedstrijd. Dit keer zonder Teun, maar Chris en Niels waren weer (beperkt) inzetbaar.

We begonnen goed. Tobias stond samen met Joost in het centrum van de verdediging met Jaimy op rechts en Matthijs op links en Thom, Maarten en Chris vormden het middenveld. Het spel golfde wat heen en weer, maar de eerste de beste uitbraak van Jasper op rechtsbuiten was gelijk raak, 1-0. Na een volgende uitbraak over rechts nam de druk van Roda wat toe, wat leidde tot enkele corners. Een kans van Roda werd door keeper Tijn met zijn voeten onschadelijk gemaakt. Halverwege de 1e helft kwam aanvaller Tijn in het veld voor Chris die toch nog te veel last had. Met zijn snelheid zorgt Tijn voor uitbraken via links, waarbij een corner door hem kort wordt genomen en door Matthijs in de bovenhoek wordt geschoten. Helaas voorkomt de goalie van Roda een treffer. Even later krijgt Jort net te weinig tijd voor een gericht schot en Tijn schiet vervolgens bij een mooie uitbraak net naast. Een volgende poging wordt net buitenspel beoordeeld en als het al rust lijkt te zijn, weet Roda toch nog een hoge bal voor, in het doel achter Tijn te werken. De scheidsrechter fluit ook vrijwel direct af en we gaan teleurgesteld met deze 1-1 de rust in.

Tijdens de rust geeft Ismail het stokje over aan Albert, die de 2e helft Adam en Niels inbrengt. Vrijwel direct krijgt Niels een mooie kans, maar die belandt helaas in het zijnet. Vervolgens een bijzondere situatie aan de andere kant bij een corner van Roda. De bal vliegt er tot ontsteltenis van de verdediging in een keer in, maar een bal op het veld van het naburige veld, doet de scheidsrechter besluiten de goal af te keuren en de corner opnieuw te laten nemen. Roda verontwaardigd. Helaas blijft het toch niet droog en zijn de paraplu’s toch nodig. Roda blijft goed druk zetten en het spel van onze jongens oogt onrustig. Gelukkig spelen ze vervolgens toch weer wat meer op de helft van de tegenstander. Een vrije trap van Jasper wordt door Tijn ingekopt, maar is een prooi voor de keeper. Hielke zorgt met een boogje over de keeper bijna voor de voorsprong, maar bij deze wedstrijd geen doellijntechnologie, dus wordt de verdedigende actie van Roda op de lijn beloont. Geen doelpunt. Hierna wordt het toch weer onrustig. Roda krijgt nog kansen, maar keeper Tijn voorkomt tot 2 keer toe een achterstand. Het blijft bij 1-1. Daarmee is ook meteen de bekercompetitie ten einde. Pas over 3 weken begint de 2e fase, dus komende weken maar wat oefenwedstrijden plannen.