2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

Onze 1e selectie had vandaag weer een busreis, dit keer naar Voorschoten, waar het aantrad tegen Voorschoten'97. Dit is één van de grootste voetbalverenigingen van het land ontstaan uit een fusie tussen 3 clubs. De entourage, met een mooi hoofdveld, past bij de grootte van de club.
Na de goede overwinning tegen APWC werd de wedstrijd onder lenteachtige omstandigheden met vertrouwen gestart. Aanvoerder Sander van Amstel was weer voldoende hersteld van zijn blessure en startte in de basis in het centrum van de verdediging samen met Ferdi Kocoz Onze elf was het eerste deel van de eerste helft heer en meester en liet de bal goed rondgaan. Overigens zonder echte mogelijkheden. De eerste grote mogelijkheid was bij een uitbraak voor de thuisploeg. Gelukkig kwam de centrumspits niet verder dan een mislukt schot. Dat was voor rust ook het enige wapenfeit van de gastheren. Onze rood-zwarten kregen wel een aantal mogelijkheden. Een inzet van Vincent Caesar leek de 0-1 te worden, maar hij schoot tegen de doelman.
In het begin van de tweede helft tapte Voorschoten uit een ander vaatje, waardoor het ook gevaarlijker werd. Na een wel of niet buitenspelsituatie wist de centrumspits te scoren. De leidsman, de heer Laros, keurde de treffer goed, waardoor onze elf toch wel onverwacht op achterstand kwam. Die achterstand werd zelfs 2-0 uit een kopbal van een van de groen-gelen. Er was toen nog voldoende tijd om deze achterstand ongedaan te maken. Ondanks een aantal corners op rij kwam de thuisploeg niet echt in de problemen, hoewel  Khalid Benali een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de aansluittreffer te scoren. Zijn schot ging echter diagonaal langs het doel. Toen het scorebord 90 minuten aangaf kwamen er nog wat minuten speeltijd bij, maar de score bleef 2-0.

Opstelling AFC Quick 1890: Niels Hannessen, Michiel van Etten, Sander van Amstel, Ferdi Kocoz, Cedric Kapelle (Dirk Wijers), Thomas Baake (Pim van de Water), Teun Schortinghuis, Nick Koller, Sinan Mahmutogullari (Maxe Ruijg), Vincen Caesar, Khalid Benali (Roan de Graaf).