Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Voor AFC Quick JO14-1 is deze week de najaar competitie pas gestart en de wedstrijd van vandaag is die tegen Roda JO14-2. De eerste competitiewedstrijd had eigenlijk vorige week al gespeeld moeten worden tegen Hooglanderveen maar i.v.m. de vakantie is deze uitgesteld naar aankomende woensdag 9 november 2022. Jaimy en Chris hadden helaas klachten en konden deze wedstrijd alleen van de zijlijn kijken. Daarom was er wederom hulp ingeroepen van het AFC Quick JO14-2 team en deden Mees en Willem mee om in te vallen in de tweede helft.

Maar we beginnen eerst maar met de eerste helft. De aftrap was om 11:30 onder leiding van Arjen Welman. Quick is in het begin nog niet helemaal scherp en is er vaak balverlies, wat misschien komt omdat Quick vandaag in het zwart moet spelen i.p.v. het rode wedstrijdshirt. Roda is op bezoek en zij mogen dus in het rood spelen. Een bal wordt dan soms ook naar de verkeerde kleur gespeeld. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt Quick toch gevaarlijker met een goede aanval wat leidt tot een schot van Jasper dat helaas over gaat. Ook Roda komt tot een goede aanval met een mooie pass wordt een Roda speler weggestuurd, maar zijn schot gaat naast het Quickdoel over de achterlijn. Het eerste doelpunt valt even later in doel van Roda, na een goede pass op Niels die hem mooi binnen over de keeper weet te schieten, maar helaas blijkt hij buitenspel te staan en wordt dit doelpunt afgekeurd. Even later in de 21e minuut is het dan wel 1-0 voor Quick, na een heel mooi doelpunt via de binnenkant van de paal, geschoten door Hielke. Daarna gaat het heen en weer met pogingen van zowel Quick als Roda. Jasper ziet zijn schot gekraakt worden op de paal en de schoten op doel door Roda worden door Tijn goed verwerkt of gevangen. Onze spits Niels is deze wedstrijd gebrand om een doelpunt te maken en dat lukt hem dan ook tijdens de vele pogingen op het Roda doel door een schitterend doelpunt van buiten de 16 meter in de rechterhoek van het doel (2-0). Op het einde van de eerste helft verslapt het spel van Quick wat en krijgt Quick enige corners te verwerken die gelukkig door keeper Tijn onschadelijk gemaakt worden en één wordt door Joost nog net van de doellijn gehaald.

In de tweede helft weet Niels weer voor gevaar te zorgen met zijn snelheid en alleen op de Roda keeper af te gaan, echter zijn schot vindt de verkeerd kant van de paal. Maar Niels blijft gevaarlijk en vanuit een vrije trap probeert hij de Roda keeper te verschalken met een balletje over hem heen. Dit weet de Roda keeper echter nog net te voorkomen. Kort daarna krijgt Niels het wel voor elkaar na een mooie pass van eigen helft en zijn snelheid weet hij te scoren (3-0). Op het midden heerst Quick met een goed spelend team gevormd door Jort, Maarten, Thom, Hielke, Mees en later ook Willem en voeren zij de druk verder op Roda. Een corner wordt geforceerd die door Teun net naast wordt gekopt. Af en toe gaat men er iets te fel in wat Roda een vrije trap oplevert net voor de 16 meter lijn. Het schot wordt echter door onze keeper Tijn, die op scherp staat, vakkundig gevangen.

Verdedigend staat het ook goed met Tobias, Teun, Joost en Adam, maar weten ze niet te voorkomen dat Roda een doelpunt kan maken. Roda weet de verdediging uit te spelen en te schieten. Tijn zat er nog aan met één hand, maar ziet de bal via de binnenkant paal toch in het doel belanden (3-1). Even daarna weet Matthijs bijna de 4-1 te maken van een goed schot van ver buiten de 16, maar zijn schot vliegt net over het doel. In de tweede helft is ook onze andere spits Tijn weer van de partij en belangrijk. Ook hij krijgt nog een poging op de 4-1, maar de hoek is net te lastig om in het doel te krijgen en de bal belandt in het zijnet. Tijn mag kort daarna wel een assist op zijn naam schrijven als hij Niels weet te bereiken en Niels met een lobje over de keeper weet te scoren (4-1). Dit blijft de eindstand als er wordt afgefloten en Niels is met zijn Hattrick de welverdiende speler van de week.