Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Hoewel de tweede ploegen op de huidige ranglijst niet ver uit elkaar lagen, vertelden de voorgaande resultaten dat Nieuwland het voordeel had bij het derde treffen tussen deze teams dit seizoen. Daarbij kwam ook nog dat de spelersgroep van Quick erg dun was door vakanties en blessures. Met twee versterkingen uit de 017-1 (Faysel Chaiat en Finnidi Schokker) op de bank werd er om 14:15 afgetrapt voor een boeiende wedstrijd.

Quick begon goed en liet zien minimaal gelijkwaardig te zijn en wellicht zelfs beter te beginnen dan de gasten uit Nieuwland. Toch was het weer Quick dat de openingstreffer moest toestaan. Net als vorige week, door een vroege penalty tegen. Keeper Luca Meijer werd de verkeerde kant op gestuurd en de roodzwarten konden met een achterstand écht aan de wedstrijd beginnen. Er werd door het hele team goed aangezet voor een gelijkmaker en Nieuwland had er met vlagen veel last van. Lars van Barneveld kreeg na succesvol hoog druk zetten van de 023-1 de bal op de zestien aangespeeld, maar kon zijn schot weinig kracht en richting meegeven. Niet veel later vond Jessy Jacobs zichzelf achter de laatste linie richting doel onder veel druk van zijn directe tegenspeler. Hij bleef overeind na de eerste tackle, maar ging onderuit na de tweede en verdiende hiermee een penalty voor de thuisploeg. Lars van Barneveld eiste de bal op, maar wilde het wellicht iets te mooi doen. Zijn penalty vloog rakelings langs de rechterkruising. Quick hield hetzelfde niveau als voor de penalty vast, maar beloonde zichzelf niet met een gelijkmaker.

Na rust leek het hetzelfde scenario als voor rust te worden toen Quick zich gelijk aanvallend meldde bij de goal van Nieuwland. Na een onderschepping duurde het echter niet lang voordat de spits van Nieuwland aan de andere kant een schot loste dat ook niet gekeerd kon worden door Luca. In plaats van dat Quick op gelijke hoogte stond, moest het nu een gat van twee doelpunten overbruggen. Deze goal kwam toch wel wat hard aan, want het ging een stuk minder met de thuisploeg. Tot overmaat van ramp werd het ook nog 0-3 door een eigen goal van Pim van de Water (hij kon hier overigens weinig tot niets aan doen) en werd het na een minuut of vijfenzestig ook nog 0-4. Het leek weer af te stevenen op een kansloos verhaal. Rond dit moment werden wel de geleende strijdkrachten van de 017-1 in het veld gebracht en die zorgden voor een ommekeer in de wedstrijd. Eerst gaf Finnidi een goede voorzet die door Lars werd ingekopt die hiermee zijn gemiste penalty enigszins wegpoetste. De tandem van de 017-1 op links liep lekker; Finnidi gaf zijn tweede assist, ditmaal op zijn maatje Faysel die zijn naam met een knap schot vanuit een bijna onmogelijke hoek ook op het scoreformulier zette. Faysel liet later nogmaals zien er wel zin in te hebben. Hij stuurde zijn tegenspeler het bos in en schoot verwoestend onderkant lat. Op een gelukkige dag was deze bal het doel in gestuiterd maar dat was het duidelijk niet. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste keer en stond er een eindstand van 2-4 op het scorebord. Met de gemiste penalty, de pech voor eigen doel en nog twee afgekeurde treffers in de tweede helft kan je je alleen maar afvragen; “wat als?..”

Onder aan de streep was de wedstrijd samen te vatten met het woord ongelukkig. Er had duidelijk meer in gezeten dan wat er nu in de eindstand is af te lezen. Dank aan de jongens van de 017-1 voor de inzet en het direct bijdragen aan de doelpunten!
Aankomende wedstrijd wordt er gespeeld tegen een nog onbekende tegenstander in de vorm van Hoevelaken. Aanvang van die wedstrijd is om 13:00 op sportpark Kleinhoven.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!