Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De term is in de voorgaande verslagen al regelmatig gevallen, maar ditmaal was het weer echt ongelukkig dat de 023-1 met 0-3 het veld afging. Het voetbalde met regelmaat uitstekend onder de druk van de tegenstander uit en creëerde veel goede kansen.

De wedstrijd kwam in de openingsfase niet verder dan ballen over en weer. Na deze onrustige opening was het toch Quick dat gevaarlijker voor de dag kwam, het vergat alleen de score te openen. Dit gebeurde na een minuut of twintig aan de andere kant. De bal werd hoog voorgegeven, doorgekopt/verlengd en vervolgens over de uitgestapte Thomas Mosterd heen gekopt. Zeker een tegenslag voor de 023-1, maar die lieten het er niet bij zitten. Het ging op hetzelfde niveau als voor de goal verder, ditmaal op zoek naar de gelijkmaker in plaats van de voorsprong. Achterin werd het prima dichtgehouden en er kwamen tot aan de rust weer een flink aantal mogelijkheden, maar zonder succes. Quick vergat zich te belonen voor het goede spel. Bij het ingaan van de rust had het complete aanvalstrio een goede kans gehad om te scoren. Jessy Jacobs raakte de paal, Lars van Barneveld kon een kopbal te weinig richting meegeven en Siem Pennekamp (leenspeler van de 019-1) trof de vuisten van de keeper.

Na rust was het meer van hetzelfde. Quick maakte aanspraak op doelpunten, maar vergat om de bal daadwerkelijk in het doel te leggen. Een oude voetbalspreuk, bekend is bij velen, kwam daarna in werking; “als je hem zelf vergeet te maken, dan valt de treffer aan de andere kant”. Dat is ook precies wat er jammerlijk gebeurde. Uit de omschakeling stond Quick defensief niet goed opgesteld en werd hier door Driebergen optimaal gebruik van gemaakt. Niet veel later na de 0-2 werd het ook 0-3 nadat een voorzet op de lat kwam en er in twee instanties werd afgewerkt. Ook bij het slotoffensief van de roodzwarten wilde het niet lukken om de bal achter de doelman te krijgen.

Hoewel 0-3 erg klinkende cijfers zijn, was het absoluut geen slechte wedstrijd. Het kwam er wel op neer dat er aanvallend weinig goed viel en Quick simpelweg ook vergat om tegen de eindpass aan te lopen. De aankomende wedstrijd zal plaatsvinden op de Laan van Duurzaamheid waar de 023-1 te gast is bij Nieuwland, aftrap om 12:00.