3828AZ
HOOGLAND
tel. 033-4801915

Onder het toezien van een aantal meegereisde diehards van Quick werd er, iets later dan gepland, afgetrapt voor wat een toch wat mindere middag zou worden voor de Quick aanhang en -spelers. De Quickspelers wisten dat het een lastige middag zou worden, Hoogland was immers goed begonnen aan de nieuwe competitie en had verrassende resultaten geboekt.

Het spelbeeld werd snel gevormd. Quick mocht de bal hebben en Hoogland ging op zoek naar momenten voor de omschakeling. Hoogland opende de score dankzij een halve volley uit een afgeslagen corner. De bal verdween achter keeper Luca Meijer die een fractie te ver voor zijn doel stond. Iets later leek Hoogland op 2-0 te komen, deze goal werd afgekeurd voor buitenspel. Luca redde iets later knap in de korte hoek op een inzet, gecreëerd uit een omschakeling. Iets daarna viel toch de 2-0 toen Quick, net als bij de eerste goal, te weinig druk zette op een tweede bal en er relatief ongehinderd ingeschoten kon worden. De roodzwarten mochten vervolgens tot aan de rust de bal weer hebben maar kwamen lastig langs de Hooglandse verdediging om kansen te creëren.

De tweede helft bracht weinig verandering, Quick vormde een rondo richting de Hooglandse goal maar kwam er te weinig doorheen. Rond minuut 70 liep Hoogland uit naar 3-0 en deed de deur voor een potentieel punt toch wel dicht. De roodzwarten vonden in het laatste stuk iets meer ruimte op de helft van Hoogland en combineerde hier aardig doorheen. Een schot van Stijn Heij vond geen doel en Lars van Barneveld kon een kopbal te weinig kracht meegeven om het de keeper lastig te maken.

Het spel van Quick-kant miste doelgerichtheid en overtuiging. Daar tegenover speelde Hoogland gedisciplineerd en ging het goed om met de kansen die het kreeg. Voor de goal ontbrak het bij Quick aan overtuiging en had het de keeper nauwelijks getest terwijl het toch aardig vaak in positie kwam. Uiteindelijk superzonde, maar het is gebeurd. Voor Quick zit er niets anders op dan de boel bij elkaar te vegen en zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd, op 25 februari tegen Jonathan.