Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De twee voorgaande keren dat Quick tegen Saestum aantrad, leverde dat leuke een wedstrijd op. Ditmaal was dat, hoewel een stuk minder doelpunten, nog steeds het geval. Na de nederlaag van vorige week begon de 023-1 de wedstrijd met een andere formatie. Onder het (tijdelijke) leiderschap van bekend gezicht Koen ten Vregelaar werd er iets voor vier uur afgetrapt.

Het eerste kwartier was, misschien logischerwijs door het nieuwe systeem, wat rommelig en onrustig van Quick. Saestum meldde zich een aantal keer in de buurt van de goal van Luca Meijer, maar er werden geen grootse reddingen van hem gevraagd. Quick vond langzaamaan zijn draai en kwam meer naar voren. In eerste instantie niet met grote dreiging, maar naarmate het steeds beter ging lopen, uiteindelijk wel de voorsprong. Lars van Barneveld tekende aan voor deze openingstreffer. Hij begon aan een rush rond de middenlijn waarbij zijn tegenstander het van zich af liet weten, hij gaf de bal af, kreeg deze in de zestien terug en zette de 1-0 op het scorebord. Vlak daarna leek Lars ook zijn tweede te maken toen hij uit een voorgezette vrije trap de bal achter de keeper werkte. De grensrechter had echter tot ongeloof van velen buitenspel geconstateerd. Na kort overleg met de scheids werd zijn goal afgekeurd. Voor de rust kwam de ploeg uit Zeist ook nog een aantal keer naar voren, maar niet tot een gevaarlijke kans.

Na de rust werd Luca echt aan het werk gezet en moest hij redding brengen in de korte hoek om de voorsprong in stand te houden. Ongeveer een kwartier na rust kwamen de bezoekers helaas wel op gelijke hoogte na het verlengen van een lange bal die terecht kwam bij de handige spits. Hij rondde af en zorgde ervoor dat er een 1-1 stand op het bord kwam. Na rust liep het iets minder bij Quick en gaf het een aantal kansen weg, maar was het zelf niet ongevaarlijk. De voorsprong werd weer teruggepakt uit een corner die scherp genomen werd door Stijn Heij. De bal kwam in de zestien voor de voeten van Jur Pennekamp die kiezelhard uithaalde en de keeper kansloos liet. Met de voorsprong op zak ging Quick wat meer achterover leunen. De roodzwarten (spelend in blauw-wit) kwamen nog wel een aantal keer naar voren, maar de afstandsschoten brachten geen gevaar. Saestum moest komen en mocht het spel maken terwijl Quick aan de andere kant deze aanvallen goed en effectief aan het weren was. Gedurende de tweede helft werd er ook meer van Luca gevraagd, die onder andere een vrije trap uitstekend keerde en een aantal lange - & hoge ballen zelfverzekerd kwam claimen. Ook toen Quick met tien man kwam te staan na een nuttige, maar harde overtreding van Mohammed Sadik (die hierdoor zijn tweede gele kaart kreeg), bleef Quick prima verdedigen om de punten over de streep te trekken.

Na de wedstrijd waren velen het binnen de spelersgroep wel met elkaar eens; “Iedereen speelde goed vandaag”. Niemand in het team liet het vandaag van zich afweten en er is een goede teamprestatie op de mat gezet waarbij er ook met vlagen schitterend aanvalsspel is laten zien. Aankomend weekend trekt de 023-1 naar sportpark Langenoord toe voor de wedstrijd tegen Hoogland, aftrap 15:30.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!