Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

De start van het voorjaarsseizoen begon vandaag voor de JO14-1 met een thuisduel tegen de JO14-1 van Woudenberg. Op het hoofdveld stond het scoreboard weer paraat voor deze ontmoeting. Helaas moest Thom verstek laten gaan, maar hij was natuurlijk wel aanwezig. Jaimy, Cris, Niels en Jasper waren herstellende, maar wel nog met wat pijntjes, dus fijn dat Mees uit de JO14-2 beschikbaar was voor de eerste helft. De start van de wedstrijd was wat later dan het geplande 10:15 en toen iedereen klaar was, bleek het fluitje van de scheidsrechter niet bruikbaar, dus die ging even een andere halen.

Quick begint goed en weet al snel met een dieptepass de snelle spits Tijn te bereiken, maar deze gaat er helaas niet in. De volgende grote kans, wederom op snelheid, weet Tijn gelukkig wel te verzilveren en zo is het al snel 1-0. Woudenberg lijkt een beetje overrompeld door de snelle uitbraken van onze jongens, maar komt langzaam wat beter in de wedstrijd en test keeper Tijn voor de eerste keer. De snelheid van Jasper wordt even later goed gezocht door een pass van Matthijs, maar het levert helaas geen uitgespeelde kans op. Hielke haalt een keer uit van 20 meter en Teun laat zien dat er met hem niet te spotten valt en onderbreekt een uitbraak van de dame bij de tegenstander met een stevige ingreep, waar ze even van moet bijkomen. Het combinatiespel bij Quick wordt wat onrustiger, passes komen niet aan, maar Quick krijgt blijft kansen krijgen via een schot van Jasper dat kracht mist, een bal over van Matthijs en een voorzet van Jasper. Jort tovert op linksbuiten en legt de bal af aan Maarten, die zijn voet niet goed tegen de bal krijgt. We gaan de rust in met 1-0. Er is niets aan de hand, maar het gevoel dat die 2e goal maar niet wordt gemaakt is toch wat ongemakkelijk.

De jongens komen weer uit de kleedkamer voor de 2e helft, waar Tobias nu het veld inkomt, maar vrij snel moet Tijn weer ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. Cris komt na 10 minuten Maarten aflossen, maar het blijft een magere 1-0. En Woudenberg laat zich wat meer zien op de helft van Quick. En als het niet lukt om linksachter de bal weg te werken weet Woudenberg toch de gelijkmaker binnen te schieten. En waar de kopjes bij onze rood-zwarten nog wat meer gaan hangen, blijft Woudenberg de benodigde energie leveren. Hielke schiet nog een keer van afstand, maar de bal mist kracht en hoogte. Even later wordt een afgeslagen corner goed weer voor gebracht en lijkt Teun bijna met het hoofd te scoren, maar de bal gaat naast. En dan gebeurt, waar we al een beetje voor vreesden, een schot van Woudenberg kan Tijn nog keren, maar de spits van Woudenberg is er snel bij om de rebound binnen te tikken. Het wordt met een snelle uitbraak ook nog 1-3. Helaas valt Cris nog uit met een blessure en als de scheidsrechter de wedstrijd affluit laten diverse spelers zich teleurgesteld vallen op de grond. Een valse start van deze competitie die wederom onnodig was, maar uiteindelijk wel verdiend. Volgende week thuis tegen DOSC een nieuwe kans om te laten zien dat het echt een stuk beter kan.