Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

3 weken na de laatste wedstrijd met de meivakantie ertussen, konden we de competitie hervatten met de uitwedstrijd bij DESTO. Het was een heerlijke zonnige zaterdag, dus zonnebrand en zonnebrillen bij de hand (helaas te weinig van dit soort voetbalzaterdagen gehad dit seizoen). We speelden pas om 13:15, dus we konden nog de JO15-1 thuiswedstrijd tegen de IJsselmeervogels kijken, waar keeper Tijn weer de 0 hield, voordat we richting Leidsche Rijn vertrokken. Omdat Niels geblesseerd was geraakt en Cris niet meer inzetbaar is dit seizoen, zouden Mees en Bruno van de JO14-2 aansluiten als hun eigen wedstrijd was afgelopen. Met dus alleen Maarten op de bank, begonnen we aan de wedstrijd.

En onze jongens hadden er zin in. Al snel schiet Thom van afstand, maar de bal spat weg van het houtwerk. Een volgende kansrijke uitbraak van Tijn is helaas buitenspel. Bij een 2e poging haalt Tijn de achterlijn en legt mooi terug op Jort die zo al na 5 minuten de 0-1 op het scorebord zet. Even later zet Matthijs Jasper mooi vrij voor de keeper, maar het lukt helaas net niet die te omspelen. Maar een paar minuten later is het wel alweer raak. Tijn weet nu zelf diagonaal af te ronden en maakt de 0-2. DESTO komt er nauwelijks uit en een corner van Hielke valt er bijna in een keer in, in de herkansing bereikt hij Teun, die met het hoofd een poging doet te scoren. De lange ballen van DESTO leveren toch een keer gevaar op, maar Joost redt op de doellijn. Een ingooi wordt door een DESTO verdediger met de hand in de 16 geraakt. De penalty is voor Hielke en overtuigend maakt hij de 0-3. Keeper Tijn laat even later zien dat een hoge bal in de verre hoek gewoon voor hem is (de botsing met de paal was wel even pijnlijk). Vlak voor de rust raakt Hielke nog geblesseerd aan zijn enkel en valt Maarten in.

Ahmed, de trainer van de JO15-2, die de JO14-1 als stageteam voor zijn trainersopleiding UEFA B heeft, doet de bespreking tijdens de rust. Hij doet ook de coaching in de 2e helft in het kader van deze opleiding. De 2e helft gaat van start, terwijl Bruno en Mees ondertussen ook aanwezig zijn. DESTO krijgt een corner die via een kopbal in het zijnet belandt. We zien ook weer mooie combinaties en als Tijn de achterlijn weer eens haalt en aflegt aan Thom weet de DESTO verdediging het schot nog net te blocken. Bij een corner van rechts komt de bal terug bij Matthijs die de bal scherp voorgeeft. Jort zet zijn voet voor de zekerheid nog tegen de bal en zo is het alweer 0-4. Tijn krijgt even later met zijn snelheid ook een goede gelegenheid om de 0-5 te scoren, maar hij legt af op Jasper, die net te weinig tijd krijgt om ook te scoren. Bij een schaarse gelegenheid van DESTO, zorgt onze verdediging samen met keeper Tijn voor voldoende druk, zodat een tegengoal wordt voorkomen. De Quick verdediging, met Adam die op rechtsachter weinig ruimte geeft aan zijn directe tegenstander, Joost en Teun centraal en Hielke opstomend vanaf linksachter, komt toch al weinig in de problemen. Ondertussen is Mees ingevallen voor Teun, kon Hielke gelukkig toch weer verder voor Jaimy, die flink arbeid had geleverd en is Bruno Tijn komen vervangen. Bij een snelle uitbraak steekt Matthijs het veld over en zet Jasper vrij voor de keeper. Die weet zo de 0-5 te scoren. Een klein smetje is de tegengoal die ontstaat uit balverlies in de 16. Vooral keeper Tijn baalt dat zijn mooie reeks van “de 0 houden” daarmee tot een einde komt. Maar ondanks iets meer spirit bij DESTO komt deze terechte overwinning geen moment meer in gevaar. De jongens zetten daarmee een mooie reeks neer van 3 overwinningen op een rij. Met het spel van de afgelopen wedstrijden waren er eerder in deze competitie zeker meer punten gepakt. Volgende week de afsluiting van de competitie thuis tegen SO Soest.