de Geerenweg 6
3741RS
BAARN
tel. 035-5415571

Op zaterdag 22 april stond de uitwedstrijd bij SV Baarn gepland. Soms spelen we erg vroeg, dit keer was het erg laat. Pas om 16:00 stond de wedstrijd gepland en bij aankomst werd al snel duidelijk dat het nog wel iets later kon worden. Het eerste team van SV Baarn was gastheer voor het kampioenschap van de buren van FC Hilversum. Er heerste dus een gezellige sfeer en voorafgaand aan onze wedstrijd op het hoofdveld, werd dat kampioenschap gevierd met flink wat vuurwerk en een huldiging op het veld. Toen de rookwolken waren opgetrokken, de restanten van de boeketten van het veld waren verwijderd, konden onze jongens van start. Waar de ochtend nog zonnig was begonnen en veel jongens keeper Tijn al hadden aangemoedigd bij de JO15-1 in hun thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk, regende het in Baarn. Tijn had trouwens weer de 0 gehouden bij de 5-0 overwinning van de JO15-1 en was vastberaden om dat ook bij zijn eigen team te doen. Ook Maarten en Tobias hadden al een wedstrijd in de benen en de JO14-2 geholpen. En Bruno en Mikkel uit dat team waren mee, omdat naast Cris, die nog niet kan meedoen, ook Adam door ziekte afwezig was en er nog wat pijntjes bij andere spelers waren. Gelukkig waren Niels en Tijn wel inzetbaar om samen met Jasper de aanval te vormen.

De jongens begonnen goed en de bal was vooral op de helft van Baarn. Bij de eerste de beste corner gaf Hielke de bal kort aan Matthijs die de bal voorgaf en via de Baarnse verdediging belandde de bal in het net, 0-1. Door die snelle voorsprong veranderde het spel niet en zo’n 10 minuten later zagen we Tijn de achterlijn halen en terugleggen op Jort, die de rust bewaarde en de bal over de keeper chipte. En ook dat was geen reden om gas terug te nemen en 5 minuten later kon Tijn ook zelf scoren door goed door te zetten. Ondertussen waren er nog meer kansen geweest, Niels kon een bal net niet meer goed richting meegeven en een schot van Matthijs werd geblocked. Baarn kwam er nauwelijks aan te pas. Jaimy wist regelmatig voor zijn tegenstander te komen en een aanval in de kiem te smoren. Joost onderschepte verschillende ballen als ze toch doorkwamen. Hielke was met zijn snelheid de Baarnse rechtsbuiten telkens te snel af en Teun zorgde voor rust achterin. Op het middenveld kregen Thom, Jort en Matthijs veel ruimte om de opbouw vorm te geven. Zo werd het rust en was er geen vuiltje aan de lucht. Het wachten was op meer goals. Met op de achtergrond de vrolijke geluiden uit de Baarnse kantine, werd de eerste helft doorgenomen en de aanpak voor het vervolg besproken.

De tweede helft komt Maarten in het veld op linksachter en schuift Hielke een linie op. Datzelfde doet Jort, zodat Niels wat rust krijgt. Na 5 minuten komen ook Mikkel, Bruno en Tobias in het veld. Een corner van Hielke belandt op het hoofd van Matthijs en vervolgens hoog door de lucht in de rechterbovenhoek van de Baarnse goal en daarmee is het 0-4. Ook daarna nog diverse kansen, maar helaas lukt het Tijn niet zijn 2e te maken en een mooie 1-2 tussen Bruno en Matthijs weet Bruno net niet tussen de palen te laten landen. Een corner van Baarn, die ons in de vorige wedstrijd verraste, wordt slim door Hielke opgepakt, maar de scheidsrechter laat toch overnemen. Een van de spelers van Baarn krijgt nog een gele kaart vanwege een overtreding van achter op Matthijs, maar er komt verder weinig gevaar uit de Baarnse aanval. Quick controleert en komt geen moment meer in gevaar. Ook Teun krijgt nog wat rust en ook met verschillende spelers op andere posities blijft de controle. 0-4 is ook de eindstand en daarmee wordt weer een mooie stap gezet. Ook de vele meegereisde supporters hebben genoten van verzorgd voetbal, leuke combinaties en een zeer verdiende overwinning. Nu de meivakantie en pas over 3 weken de laatste 2 wedstrijden van deze voorjaarscompetitie.