Veerkrachtig O19-1 wint van de Valleivogels

Valleivogels JO19-1

1e klasse 08

6 oktober 2018 13:15

Onbekend

Gisteren hebben we met het de fijne O19-1 tenues de teamfotos gemaakt en mochten in een fraai zonnetje met heel veel ouders langs de lijn voetballen voor de eerste competitiepunten.  We speelden tegen Valleivogels uit Scherpenzeel wat met redelijke resultaten aan de competitie was begonnen. Onze mannen waren zeer gemotiveerd om het vervelende puntverlies van vorige week weg te spoelen.  Het begin liet een gelijkwaardig duel zien met veel inzet van beide kanten. Net toen we de bovenliggende partij werden was het Valleivogels wat de 0-1 scoorden.  Er moest dus toch weer een tandje bij en dat resulteerde in een prachtige aanval waarbij de bal van achteruit door Rudy via een kaats met Mathijs bij Roeland op de flank kwam die goed voorzette en Tom wist te vinden die overtuigend de 1-1 binnen schoot. Heerlijke aanval met prachtig combinatievoetbal.  Dat smaakte voor alle Quickers binnen en buiten het veld naar meer.  Wederom was het een Valleivogel die ontsnapt na een slimme pass en de 1-2 aantekende.  Dus een achterstand bij rust waarbij de tegenstander veel effectiever met de kansen om ging.
In de rust is het team weer op scherp gezet om de tweede 45 minuten weer vol te gaan. En dat gebeurde. Met vaak prima combinatie voetbal en gewonnen duels kantelde de wedstrijd naar Quick. De bevrijdende 2-2 werd afgerond door Roeland. Valleivogels zetten aan maar vonden de verdediging en de prima keepende Kyon op hun pad. En het was helemaal feest toen de 3-2 na een mooie aanval verdiend door Tom werd binnengeschoten. Valleivogels nam meer risico en gaf ruimte weg achterin waardoor Roeland na een goede combinatie kon voorgeven op Washington en de 4-2 van dichtbij hard binnenschoot. Een fijn en motiverend resultaat wat sterk is bepaald door de veerkracht en strijdlust die in dit team zit. We zijn weer aangehaakt in het peloton van onze poule.