Kerkepad 3
3871KJ
HOEVELAKEN
tel. 033-2537353

Een op papier gelijke wedstrijd is weer in mineur geëindigd voor de 023-1. Het treffen afgelopen speeldag tussen Hoevelaken en Quick was het eerste maal dat deze teams tegenover elkaar stonden. Op de ranglijst scheelde het twee punten en had de selectie er wel zin in, maar bracht het simpelweg te weinig om punten te pakken op sportpark Kleinhoven.

Het al beschreven scenario ontwikkelde zich al vroeg in de wedstrijd toen Quick met nog geen tien minuten op de klok al tegen een achterstand aankeek. De teruggekeerde Nordin Galis had de intentie om een voorzet te blokkeren op de achterlijn, maar raakte de tegenstander die vervolgens ging liggen. De arbiter van dienst vond het voldoende voor een strafschop die vervolgens achter Luca Meijer verdween (hoewel hij er nog wel aanzat). Quick trad daarna in de aanval en Jake Versteegh (die een goede wedstrijd zou spelen) kreeg een 1-op-1 kans om gelijk te maken. Hij vergat bij het afwerken alleen een hoek te kiezen en vond de keeper op zijn weg. De rebound die daaruit ontstond was vervolgens niet besteed aan Lars van Barneveld. Aan de andere kant ontsnapte Quick aan een tegentreffer doordat Nordin een bal van de lijn kopte. Iets later lag de bal er toch in voor 2-0 na het doorbreken van de spits die de bal eenvoudig afwerkte. Het duurde echter niet lang voordat er toch weer teken van leven inkwam bij Quick. Lars sneed vanaf de rand 16 aan de rechterkant naar binnen, maakte ruimte voor het schot en stiftte de bal vervolgens met rechts over en langs de keeper het doel in. De rest van de eerste helft was opgemaakt uit duels op het middenveld en beide teams hadden het lastig om voetballend de oplossing te zoeken.

Na de theepauze kwam Quick toch iets beter voor de dag en leek het vrij vlug ook op gelijke hoogte te komen. Jessy Jacobs schoot de bal rechts in de hoek buiten het bereik van de keeper. De grensrechter had hier echter bij geconstateerd dat Jessy dit deed vanuit een buitenspelpositie. De scheids ging hierin mee en de treffer telde dus niet. Na minuut 60 moest Quick het ook nog eens doen met een man minder. Emre Dogan kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus vertrekken. Vanaf dat moment wilde het gewoon niet meer lukken voor de roodzwarten. Naarmate de tweede helft langzaamaan naar een conclusie toe aan het werken was gingen er meer Quick spelers naar voren om toch nog iets te proberen. In de laatste paar minuten werd het nog 3-1 door een kopbal en met de laatste trap van de wedstrijd werd het 4-1 door een afstandsschot. Aan beide doelpunten kon de goed keepende Luca nog weinig doen. De invallers in de rust (Jessy Jacobs, Wasim Aoulad Hammou) en later in de tweede helft (Pim van de Water en Luuk Loohuizen) leverden ook goede inzet maar konden het tij niet meer keren.

Dit teleurstellende resultaat is iets wat het team snel van zich af moet schudden, dinsdag aanstaande (11-4) komt Driebergen op bezoek om een eerder afgelaste wedstrijd in te halen. Aftrap daarvoor is 20:45.