O19-1 speelt met 6-5 gelijk tegen Woudenberg

Woudenberg JO19-1

1e klasse 08

17 november 2018 15:00

Onbekend

Het was weer een enerverende wedstrijd gisteren op Dorrestijn.  We mochten tegen Woudenberg dat bovenin onze poule meedraait en opbouwend voetbal speelt. Het type tegenstanders waar onze mannen graag tegen voetballen.  Maar dan moet je wel scherp beginnen en dat zat er vandaag niet in. Na 3 minuten en 25 seconden stond het al 0-2 door twee snelle aanvallen van Woudenberg. Het Rood-Zwart rechtte de ruggen en begon nu zelf ook met de wedstrijd. Washington zette goed door op links en vond de vrije Daan die met een droge knal de 1-2 kon scoren. Het sein om extra gas te geven en de daaropvolgende aanval vindt Daan de zeer actieve Boyd die met een fraai lobje de 2-2 maakt. Wedstrijd kan weer opnieuw beginnen en het spel speelt zich af op de helft van Woudenberg. Een verre ingooi van Mathijs bereikt Washington die goed druk zet op de verdediging wat leidt tot een eigen goal 3-2! Woudenberg wankelt en na een balverovering door Noah en de daaropvolgende pass op Tom wordt de keeper opnieuw met een lob gepasseerd, 4-2.  Quick blijft in de aanval en de doorgebroken Boyd wordt neergehaald iets buiten de zestien meter. Geen kaart?,  maar wel een vrije trap die door Tycho zeer fraai in de rechterbovenhoek wordt gekruld, 5-2.  Woudenberg komt er dan eindelijk weer eens aan te pas en maakt vlak voor rust de 5-3 uit een bekeken afstandschot. Woudenberg doet nog mee voor een plaats in de promotiepoule dus start met veel energie aan de tweede helft. Onze mannen staan onder druk maar houden keurig stand.  Het Woudenbergse offensief wordt halverwege de tweede helft beloond nadat een aanvaller struikelt over een al op de grond liggende Quickverdediger. Ietwat dubieus maar toch penalty, die door Kyon goed wordt ingeschat maar via zijn hand toch in het zijnet komt, 5-4 waardoor de wedstrijd weer ontbrand. Het in die fase goed spelende Woudenberg zet weer stevig aan en een gelijkmaker hangt in de lucht en uit een scrimmage wordt de 5-5 gemaakt.   Dan is Quick weer aan de beurt om in de laatste minuten wat te doen en de 6-5 wordt prachtig door Boyd binnengeschoten maar blijkt buitenspel. Waarna in de volgende aanval Roeland wordt gevonden die zijn verdediger omspeelt en alleen op de keeper af komt, en van dichtbij lijkt te scoren maar de bal stuit via de paal terug het veld in en wordt een prooi voor de aanstormende rechtsback Koen die de verlossende 6-5 eindstand maakt in de slotseconde! Na lang aandringen van de Woudenbergse grensrechter wordt de goal tot algehele verbijstering echter ingetrokken voor buitenspel wat gezien de spelsituatie niet mogelijk is…. De derde helft met ouders en spelers was weer buitengewoon gezellig maar net niet genoeg om deze afgekeurde winnende goal helemaal te vergeten, vandaar de ' typefout' in de titel van het verslag.