AFC Quick 1890 JO19-1

1e klasse 08

13 oktober 2018 14:40

Onbekend

Pfff.. bij winst is het makkelijker om een verslagje te maken dan bij verlies. Maar als je overklast wordt door een geweldige tegenstander dan is er voor een verslag nog enig houvast. Gisteren verloren we echter juist van een mindere tegenstander,  op een zonovergoten maar klein grasveld in Amerongen. Na een paar minuten was al wel duidelijk dat onze mannen het mooiere voetbal speelden. Er was opbouw, er waren combinaties en het team was met inzet en creativiteit al snel op zoek naar een goal.
Het voetbal speelde zich volledig af op de drukke helft van het lager geplaatste HDS, dat met twee snelle aanvallers op de counter speelde.  De perfecte ingredienten voor de oude voetbalwet die luidt dat als je zelf niet scoort de tegenstander dat doet. En na twintig minuten aanvallen kwam er dus een HDS speler door op een van de flanken en mocht doorsprinten tot vlak bij Kyon en de 1-0 was een feit, tegen alle verhoudingen in. Natuurlijk werd de aanval gelijk weer fanatiek gezocht en meerdere riante kansen werden in het drukke strafschopgebied van HDS gecreerd. Tom leek van dichtbij te scoren maar de binnenkant lat liet de bal vlak voor de lijn terug stuiteren. Kansen waren er ook voor Daan, Roeland, Washington, Mathijs maar de scherpte en een beetje geluk ontbraken. Ook in de tweede helft was er direct een grote kans op de gelijkmaker maar werd door Mathijs op de keeper geschoten. En eindelijk was er gerechtigheid toen na de zoveelste aanval, nu via Koen tot diep in het HDS strafschopgebied, Tjeerd het overzicht hield en de vrijstaande Roeland vond die de 1-1 binnenschoot. Een mooie aanmoediging om voor de verdiende winst te gaan.  Met passie werd hiervoor gestreden en de winnende treffer hing in de lucht. Opnieuw was het echter HDS wat uit een schaarse uitbraak een doelpunt wist te maken en er met de 2-1 winst van door ging. Algeheel chagrijn dus aan Quick zijde. Voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje, waar het vaker voorkomt dat niet het beste team wint. Dat maak het voetbal gek genoeg soms vermoeiend en ook boeiend teglijk.
Na afloop was er voor iedereen een biertje van Kees en bitterballen van Marc. En een zonnetje, en veel supporters en werd er toch ook weer gelachen en kijken we nu al weer uit naar komende zaterdag, als koploper Soest op bezoek komt.