Heerlijke tweede helft leidt tot 4-1 op Nieuwland

Nieuwland ASC JO19-2

1e klasse 08

15 december 2018 12:45

Onbekend

Alhoewel de competitie begin 2019 nog even doorloopt was het gisteren de laatste wedstrijd in een lange reeks voetbalzaterdagen. Voetbalzaterdagen met veel inzet van de jongens met uitstekende wedstrijden tegen de Top 4 van de poule. Maar juist verlies partijen tegen de ploegen onder ons waaronder ondermeer de nr 13 en 14 van de poule.  Gisteren mochten we thuis tegen middenmoter Nieuwland. Alweer met heel veel supporters op de tribune. En die zagen een eerste helft op gang komen waarbij Quick het overwicht en betere combinatiespel had maar tegen een goed verdedigend Nieuwland weinig grote kansen wist te creëren.  Onze verdediging staat ook ijzersterk en kansen worden er niet gegeven. Toch weet Nieuwland halverwege de eerste helft in een schaarse omschakeling wel een van de vleugelspelers te bereiken die de achterlijn haalt en strak kan voorzetten waar de spits van Nieuwland keurig de 0-1 inschiet.  De druk wordt verder opgevoerd en de combinaties worden beter en beter maar 0-1 wordt toch de ruststand.   Al had een slimme omhaal van Mathijs op de lat meer verdiend. Na wat omzettingen nemen we in de tweede helft nog meer het initiatief.
De soevereine tweede helft wordt ingeluid met een fraaie geplaatste kopbal van Tjeerd uit een corner van Daan. Hiermee wordt het 1-1 en kantelt de wedstrijd helemaal richting Quick en wordt Nieuwland met frivool voetbal vastgezet op eigen helft. Hetgeen andermaal leidt tot een corner van Daan die nu door de hoog opspringende Boyd hard wordt ingekopt. Nieuwland wordt duizelig gespeeld en de kansen stapelen zich op maar de verlossende 3-1 wordt maar niet gemaakt. Totdat Koen ontsnapt vanuit een slimme ingooi van Tjeerd, de achterlijn haalt maar geen vrije man heeft. En dus langs de lijn zijn solo doorzet en de Nieuwland keeper verrast met een schot in de korte hoek, 3-1.  Ook de vierde goal is het resultaat van mooi teamspel. Een ingestudeerde vrije trap van Daan en Koen, weer bij Daan komt, die binnenschiet en dan is een heeeel klein duwtje van Tom genoeg voor de 4-1 . Een heerlijke, dynamische tweede helft die laat zien waar dit zeer gemotiveerde team toe instaat is zodra de voetbalmachine op gang komt, de ruimte’s worden benut met mooi combinatievoetbal.  Het publiek en trainers hebben genoten van deze mooie tweede helft.
In  januari komen Haris en Roeland weer terug van een blessure en staat niets een mooie tweede seizoenshelft in de weg!