O19-1 laat VVZA in de slotfase ontsnappen met 4-4 gelijkspel

AFC Quick 1890 JO19-1

1e klasse 08

24 november 2018 14:30

Onbekend

Iedere zaterdag is het weer spannend van de eerste tot de laatste minuut. Vandaag mochten we uit tegen VVZA op het goed bespeelbare hoofdveld (gras). VVZA staat tweede en is er veel aan gelegen om de volle winst te behalen. Ondanks onze lage positie op de ranglijst laten we vanaf de start het betere combinatievoetbal zien. Het balbezit is voor het mooie Rood-Zwart en de ene frisse aanval ziet er nog beter uit dan de andere.  Maar echte grote kansen weten we ondanks de prima opbouw en combinaties niet te realiseren. VVZA schakelt een paar keer goed om en blijkt dan zeer gevaarlijk maar vinden Kyon op hun weg.  Ze staan vaak heel scherp op buitenspel en lopen voortdurend in de buitenspelval. Net als we langs de lijn tegen elkaar zeggen dat we aan de beurt zijn voor de openingsgoal wordt een corner voor ons opgepikt door VVZA en omgezet in een goed uitgevoerde corner door VVZA waardoor het 1-0 wordt. Onze mannen doen er nog een schepje boven op en een prachtig aanval over meerdere schijven eindigt bij een scherpe assist van Michiel op Boyd die de verdiende 1-1 inschiet.  Dat lijkt de ruststand te worden als een afgeslagen corner voor de voeten van de VVZA aanvoerder rolt en geweldig uithaalt en zorgt voor de 2-1 in de slotseconde van de eerste helft. Onze mannen komen scherp uit de rust en het wordt Quick time.  In de eerste minuut wordt direct de 2-2 (Boyd) gemaakt. En de combinaties blijven op niveau waarmee ook de 2-3 (Roeland) en de 2-4 (Boyd) worden gemaakt. Dat blijft lang de comfortabele stand totdat onze mannen uitgeblust raken en meegaan in het gehaaste kick and rush voetbal van VVZA. Aan beiden kanten levert dat  goede mogelijkheden. De 3-4 wordt 7 minuten voor tijd gemaakt uit een goede VVZA aanval. Noah heeft daarna met een prachtige vrijetrap de verlossende treffer op zijn schoen maar de VVZA keeper weet de bal nog net tot corner te verwerken. En omdat het geluksengeltje nog steeds niet met ons is wordt in de slotminuut van de wedstrijd een corner van VVZA via een schouder en de onderkant lat de goal ingewerkt waardoor een goede en zeer boeiende pot voetbal in 4-4 eindigt.