Prima spel leidt tot 1-1 gelijkspel tegen koploper Soest

Soest SO JO19-1

1e klasse 08

20 oktober 2018 12:00

Onbekend

Na een wat magere start in de competitie keken we extra uit naar de wedstrijd tegen koploper Soest.  Niet alleen voor de punten maar vooral ook om goed voetbal te laten zien tegen een team wat ook met opbouw speelt in plaats van op de counter.   De eerste helft ontwikkelde zich met wederzijds goed voetbal waarbij het vanuit Quick perspectief zelfs leek dat het Rood-Zwart in de eerste helft wat sterker was. Beide ploegen kregen kansen maar de 0-0 bleef lang op het bord staan. En juist in de periode dat Soest stevig op eigen helft werd vastgezet kwam er in de 40e minuut een uitbraak die strak kon worden voorgegeven en door een eigen doelpunt tot de 0-1 werd verheven. Met deze stand werd gerust.
In de tweede helft zetten onze mannen met veel inzet het goede spel voort maar kwam ook Soest beter in het spel.  Er ontstond een gelijkwaardige en zeer boeiende wedstrijd waarbij aan beide kanten de kansen groter en groter werden. Kyon stond uitstekend te keepen en hield 2-3 keer een en aan de andere kant hing er ook een goal in de lucht. En die goal werd gemaakt…een indraaiende corner van Daan raakte de lat en werd vervolgens attent ingekopt door Roeland. Een welverdiende 1-1! De wedstrijd lag in het laatste kwartier weer helemaal open en golfde op en neer.  Gescoord werd er niet meer en een gelijkwaardige en boeiende wedstrijd werd afgesloten met  1-1, een uitslag waar we goed verder mee kunnen. Komende zaterdag mogen we uit spelen in Soest, tegen VVZ.