Spannende wedstrijd tegen VVZ'49 eindigt in 3-3 gelijkspel

AFC Quick 1890 JO19-1

1e klasse 08

27 oktober 2018 14:15

Onbekend

Gisteren mochten we aantreden tegen de O19-1 van de Voetbalclub Vrienden van Zonnegloren ofwel VVZ’49. Onze mannen namen het initiatief in de wedstrijd en  hadden meer balbezit. De passing begon vandaag echter slordig. Er was daardoor veel onnodig balverlies waardoor we VVZ ondanks ons overwicht steeds in staat stelden om gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft was het dan ook typerend dat een slordige pass door VVZ werd omgezet in een snelle uitbraak die strak tussen Kyon en de eerste paal werd binnengeschoten.  Vaak maakt dat wat veerkracht los maar deze keer werd ook de 2-0 door VVZ gemaakt toen een vrije trap door Kyon keurig uit de kruising werd gehaald maar door een alerte VVZ-er in de rebound werd binnengetikt.  In de rust waren Paul en Erik-Jan deze keer dan ook chagrijnig over het slordig spel en de voorzichtigheid in de duels.
Na rust werd de opstelling aanvallender opgesteld en meer risico genomen. En gelukkig snel gescoord door een goede kopbal van Boyd uit een corner van Daan, 2-1. Met deze aansluitingstreffer ontstond een open wedstrijd met steeds groter kansen voor het rood-zwart maar was het toch weer VVZ wat de 3-1 uit een uitbraak wist te maken.  En opnieuw was er de veerkracht en werd opnieuw de aansluiting gevonden met een treffer van Roeland die na een gewonnen duel met een gericht schot langs de keeper schoot, 3-2. Nu wankelde VVZ en de 3-3  hing in de lucht. En de gelijkmaker kwam er, met een mazzelbal: op een rustige terugspeelbal van een VVZ’er naar de doelman waarvan iedereen op en rond het veld zat te wachten op een lange bal rolde de bal rustigjes in de eigen goal ‘kunstgras polletje’?  Maarja ook die telt, en dus 3-3.  Beide ploegen gaan daarna nog 15 minuten voor de volle winst en hadden over en weer de winnende 4-3 kunnen maken in de zinderende slotfase. Maar het bleef bij dit spannende gelijkspel.
Jammer van het slordige spel en tegendoelpunten in de eerste helft. Vooraf hadden we als begeleiding op meer gehoopt maar de veerkracht van het elftal levert week op week  spannende wedstrijden met veel voetbalplezier op en langs het veld. Gezien het programma met nog 8 wedstrijden is er nog veel mogelijk in deze poule, en gaan we alles op alles zetten om in de top 3 te komen.
Uiteraard werd de derde helft afgesloten met bier en bitterballen. Fanatiek trainen deze week en komende zaterdag naar Rhenen tegen Candia!