Klein-Brandt Sportpark 1
1312JW
ALMERE
tel. 036-5331335

Om precies vijf over elf trappen we af met onze 2de competitie wedstrijd tegen AS’80, gelegen in Almere. Even lekker zitten en een potje voetbal kijken werd het niet voor de trainers en wisselspelers, er was namelijk geen dug-out aanwezig op het veld. Gelukkig konden we staand ook zien dat het rommelig begon bij AS’80 en er weinig organisatie te vinden was, vooral tijdens het verdedigen. Wij bleven gelukkig gewoon ons eigen spel spelen en kwamen dan ook stukken beter uit de startblokken. Dat resulteerde in meerdere kansen die helaas niet werden verzilverd.

Uiteindelijk dan na ongeveer 10 minuten te hebben gespeeld kopt Teun een bal via de grond het bovennet in en komen we op een 0-1 voorsprong. Na de goal stoppen we niet met wat we doen en geven we de tegenstander geen tijd om de achterstand te verwerken, want al snel maakt Ceyhun de 0-2. En we gaan weer gewoon door met waar we gebleven waren, we blijven oppermachtig en laten de tegenstander weinig aan de bal komen. Rond de 25ste minuut krijgen we een stukje van Barcelona’s tiki taka voetbal te zien, met 1x raken en via 5 speler bereiken we binnen secondes de goal van de tegenstander en heeft Jasper Teeuwes de eer om het af te maken. Hij schiet netjes raak, wat het 0-3 maakt. De eerste helft zit erop en we mogen even bijkomen van deze toch wel vermakelijke eerste helft.

De tweede helft gaat van start en je ziet een ander AS’80 uit de kleedkamer komen. De eerste minuten nemen zij het initiatief en moeten we even wennen aan hun snelle spel. Maar na 15 minuten is de waarschijnlijke donder speech van de trainer alweer uitgewerkt bij de spelers van AS’80 en nemen wij het roer weer over. Uiteindelijk worden er met een paar goeie aanvallen van ons, en toch ook wel weer het slechte verdedigende werk van AS’80, steeds meer kansen gecreëerd door ons. Uiteindelijk is het dan Ceyhun die rechtsboven raak schiet, daarmee z’n tweede van de middag maakt en de score op 0-4 zet. De rappe Niels die al meerder keren gevaarlijk is geweest met z’n snelheid is degene die de score verder uitbreidt naar 0-5. Ook is hij meteen degene die het laatste en zijn tweede doelpunt maakt, en zo de uitslag bepaalt met 0-6 in het voordeel van AFC Quick 1890 JO15-1.

De jongens hebben een redelijk eenvoudige overwinning geboekt, maar een enorm belangrijke overwinning in de strijd om handhaving en wie weet wel meer. Hopelijk kunnen we deze overwinning uitbreiden in een overwinning reeks volgende week op sportpark Dorrestein tegen de jongens van SDV Barneveld JO15-1 om 10:30.