't Jagerspaadje 26
1231KJ
LOOSDRECHT
tel. 00-00000000

We trappen om precies kwart over 12 onze vierde competitie wedstrijd van de eerste seizoenshelft af. We spelen uit bij Victoria op veld 3 gelegen in Hilversum, het regende in ieder geval niet dus de jongens en alle meegereisde hadden er zin in.

Al snel merkten we dat Victoria niet heel veel zin had om het publiek te vermaken met mooi en verzorgd voetbal. Ze zetten ons namelijk verdedigend gezien overal 1 op 1 vast waardoor verzorgd opbouwen vanuit achteruit voor ons bijna onmogelijk was en we ons iets gingen aanpassen aan de tegenstander. Met wat hulp van de coaches en met wat aanwijzingen proberen we op momenten van opbouw de lange bal te spelen op onder ander onze lange spits Ceyhun en vanuit daaruit verder te voetballen. We moesten best even wennen aan die lange ballen omdat dit normaal gesproken niet onze stijl van voetbal is. We hadden het daarom in de eerste helft ook best zwaar. Victoria heeft dit soort situaties waarschijnlijk al vaker meegemaakt en maakt gebruik van de onwennigheid en de routine foutjes bij ons en komt op een 1-0 voorsprong rond de 15de minuut. De rest van de tweede helft verliep stroef, desondanks komen we soms na wat goeie lange ballen of individuele acties er toch gevaarlijk uit, maar leidt het helaas niet tot een gevaarlijke doelpoging.

In de rust was er genoeg te bespreken over wat de beste oplossingen zijn tegenover hun spel. Met de aanwijzingen van de coaches en de inbreng van de spelers komen we zelfverzekerd en scherp de kleedkamer uit en klaar om de tweede helft te vlammen. Al vanaf de eerste minuten is te zien dat we met onze felheid en het besproken plan van aanpak het spel meer naar ons toe trekken en beginnen wij meer het spel te bepalen. We voetballen dan ook meer en meer op de helft van de tegenstander en komen tot meerdere grote kansen, maar goals blijven uit. Dan 10 minuten voor tijd levert Matthijs een perfect geplaatste corner af op het hoofd van Ceyhun die er alleen maar tegenaan hoeft te lopen en zo wordt het 1-1. Er is veel vreugde en geloof bij de jongens dat we hier zelfs nog meer uit kunnen halen. En dat geloof wordt werkelijkheid, Matthijs die net nog een assist gaf, neemt de bal achter z’n standbeen aan snijdt naar binnen en rost van 20 meter en iets links van de goal vol de bal in het boven net, Quick staat 1-2 voor!

De wedstrijd is alleen nog niet afgelopen, maar niemand van Quick is van plan om deze wedstrijd uit handen te geven. Het hele team verdedigt met man en macht en Victoria komt er niet langs. Net voor tijd wordt er nog een corner weggekopt en wordt Jasper Bouwman weggestuurd en komt 1 op 1 te staan met de keeper, maar helaas wordt de wedstrijd niet definitief beslist. Dan klinkt het fluitsignaal, opluchting en vooral veel vreugde is te horen bij Quick. Het was een zwaar bevochten, maar een absoluut verdiende overwinning. Ondanks het onaantrekkelijke voetbal hebben we laten zien dat we snel leren en dat we ook tegen dit soort ploegen kunnen winnen.

Volgende week zaterdag komt een sterk Hercules om 12:15 op bezoek op sportpark Dorrestein en gaan we met het volle  vertrouwen de wedstrijd in dat we het hen ook lastig kunnen maken. Tot zaterdag!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!