3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Zaterdag 2 december de laatste thuiswedstrijd van de competitie.  Na al veel uitwedstrijden in Amsterdam, waren de rollen een keer omgedraaid en kwam een Amsterdamse ploeg op bezoek op Sportpark Dorrestein: AFC. De trainer van het team van AFC is voor Quick geen onbekende. Hij voetbalt namelijk in Quick 4 en is daar een teamgenoot van onze vlagger van vandaag; Arjen Karelse. Helaas is Thom nog geblesseerd en hebben we nog geen enkele competitiewedstrijd met de voltallige selectie kunnen spelen.

Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat dit een andere wedstrijd wordt dan de afgelopen paar weken. AFC is een degelijke ploeg die graag via kort combinatiespel tot kansen wil komen. Echter staat onze verdediging weer eens als een huis en heeft Pieter nauwelijks wat te doen. Andersom hebben wij het lastig om lange fases van balbezit te houden. Dit zorgt er ook voor dat het niet goed lukt om tot uitgespeelde kansen te komen. Een paar keer komen we goed door via de zijkant, maar dan is de laatste pass telkens net niet goed. Wel zit er steeds meer verbetering in het spel de eerste helft en komen we steeds dichter bij en krijgen we ook een paar goede kansen. Helaas staat het vizier niet helemaal op scherp. Aan de andere kant moeten we nog even oppassen als de spits van AFC opeens opduikt van Pieter, maar die staat gelukkig zijn mannetje en weet de kans onschadelijk te maken. De scheids fluit niet veel later voor de rust en we zoeken de kleedkamers op met een 0-0 stand.

Na rust komen Nick, Jasper en Ceyhun in de ploeg voor Adam, Tijn en Hielke. Zij brengen wat nieuwe impulsen en we hebben nu een duidelijk overwicht in de wedstrijd. We proberen iets meer geduld te houden in de opbouw en tot uitgespeelde kansen te komen. Toch blijven we slordig en dit wordt goed duidelijk bij de grote kansen die we krijgen. We stomen meerdere keren gevaarlijke op richting de goal van AFC, maar helaas is een aantal keer de uitvoering of de keuze die we aan de bal maken net niet goed. We krijgen zelfs een aantal keer 3 tegen 2 situaties die we niet weten uit te spelen. Bij een 0-0 stand komen we nog het dichst in de buurt van een doelpunt via Niels, die de bal keihard tegen de binnenkant van de paal schiet. Aan de andere kant moeten we ook scherp zijn als AFC een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van onze goal komt en zelfs nog een bal tegen de lat schiet. Gelukkig weten Jasper en Teun voor de rest veel aanvallen onschadelijk te maken en weten we weer snel tot een nieuwe aanval te komen. Tijn en Hielke komen een kwatier voor tijd in de ploeg voor Jort en Jasper, die nog moeten invallen bij de JO14-1.

Dan weer een goede kans die er helaas niet ingaat, maar nog wel een corner. Niels trapt en de bal draait gevaarlijk de 16 van AFC in. De bal blijft liggen en Tijn is er als eerste bij en weet de bal in de verre hoek te schieten. Eindelijk de bevrijdende 1-0! Daarna blijven we goede kansen krijgen en weten we helaas weer net niet een aantal overtalsituaties uit te spelen. Tijn krijgt nog een keer de bal gevaarlijk ingespeeld in de 16 en heeft ruimte om buitenom te passeren en af te ronden, maar krijgt de bal niet lekker mee naar buiten en draait daardoor naar binnen. Helaas weet de verdediging van AFC goed rugdekking te geven en lukt het niet om de score uit te breiden. Hierdoor blijft het nog even spannend, maar we weten de 1-0 voorsprong vast te houden en de wedstrijd winnend af te sluiten!

Door de gemiste kansen en onnodige slordigheden overheerst het gevoel dat het beter had gemoeten. Echter krijgen we veel complimenten van de ouders over het vertoonde spel en hebben zij genoten, wat natuurlijk mooi is om te horen! Aanstaande zaterdag spelen we de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen GVVV. We gaan er alles aan doen om de wedstrijd in stijl af te sluiten en wellicht kunnen we dan nog een plekje stijgen!