Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Bij aanvang hing er een sfeer van gemakzucht bij de spelers. We speelden namelijk tegen DOVO JO15-1 die nog niet zo veel punten heeft gehaald deze competitiefase. DOVO speelt echter gewoon nog voor de strijd om handhaving en is zeker niet van plan om zonder strijd ons de overwinning aan te reiken. Daarom besloot hoofdtrainer Thomas om een deel van z’n bespreking te besteden aan het voorkomen van gemakzucht en ons dus scherp te krijgen voor de wedstrijd. Na de wedstrijdbespreking gingen we naar buiten voor de warming-up en kwamen we terecht in een enorme regenbui.

Om 12:15 klinkt het fluitsignaal en hopen we op sportpark Dorrestein, ondanks het weer, een lichtpunt te zijn door het publiek te vermaken met mooi en vermakelijk voetbal. En de eerste 10 minuten zijn we ook dat lichtpunt met twee goals van Ceyhun die het de laatste tijd op z’n heupen heeft. De eerste goal staat Ceyhun op de goeie plek en tikt de bal een meter of twee van de goal binnen na een goeie rush van Matthijs langs de achterlijn. De tweede goal ramt hij de bal het net in na een afgevallen corner op ongeveer 5 meter afstand van de goal.

Ongeacht de voorsprong spelen we erg rommelig en kunnen we ons eigenlijk niet veel fouten veroorloven, omdat onze  keeper Pieter geblesseerd is en Tijn, die na 3 maanden blessureleed terugkeerde, nu mag beginnen op goal. Ondanks dat Tijn net terug is van een blessure en eigenlijk helemaal geen keeper is, doet hij geweldig mee met het spel en neemt hij de hoofdrol op zich in de opbouw. Hij zorgt ervoor dat we makkelijk onder de druk van DOVO uitvoetballen door meerder keren geweldige ballen meteen achter de druk te leggen bij een medespeler, waardoor we meteen vooruit kunnen voetballen. Na ongeveer 25 minuten verzilvert Ceyhun een werkelijk prachtig afgemeten bal van Jasper Bouman met het hoofd en heeft hij een perfecte hattrick op z’n naam staan. Niet veel later scoort ook Matthijs nog uit een mooie uitbraak en hij zet de stand op 4-0 voor de rust.

De tweede helft is heel eentonig en het spel is aan beide kanten erg rommelig, waarschijnlijk mede doordat wat spelers op plekken komen te spelen waar ze nog niet vaak hebben gespeeld. Toch hebben wij voornamelijk de bal en controle over de wedstrijd. Het laatste kwartier trekt Jasper Bouman de handschoenen aan en kan Tijn z’n debuut na z’n blessure maken als veldspeler. En hij heeft niet veel tijd nodig om te laten zien wat hij kon en gewoon nog steeds kan. Hij maakt gebruik van z’n snelheid en rent aan de zijkant langs de tegenstanders, gaat naar binnen en komt 1 op 1 met de keeper, waar hij vervolgens de bal ijskoud binnen schiet en tekent voor de uitslag, 5-0.

Het spel kon in veel opzichten nog stukken beter worden uitgevoerd en we kunnen zelfs stellen dat we nog meer uit de wedstrijd en uitslag konden halen. Taak voor ons om daar de aankomende week aan te werken en hopelijk volgende week zaterdag uit tegen Zeeburgia om 12:00 te laten zien.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!