Kruislaan 244
1098SM
AMSTERDAM
tel. 020-6942741

Zaterdag 25 november weer een uitwedstrijd, bij Zeeburgia dit keer. In Amsterdam Oost was het zoeken naar een parkeerplaats, maar in de buurt rondom het sportpark lukte dat uiteindelijk. Vanuit de kantine die boven de kleedkamers lag was er mooi uitzicht op alle 3 velden, dus de chauffeurende vaders konden bij erg slecht weer warm en droog toekijken. Dat was gelukkig niet nodig en met een zonnetje op een deel van het veld, waar de herfst een flink bladerdek had achtergelaten, begonnen we aan de wedstrijd. Thom was helaas geblesseerd geraakt en deed niet mee. Tijn, die vorige week nog verdienstelijk keeper Pieter had vervangen in het doel, kon nu weer op zijn gebruikelijke plek rechtsbuiten van start. Met Hielke, Joost en Matthijs op de bank en een wat andere achterhoede met Jasper T en Nick centraal en aanvoerder Teun voor de verandering op het middenveld gingen ze van start.

Na een wat rommelig begin, kwam er al snel een mogelijkheid voor Ceyhun toen de keeper ver uit kwam, maar door zijn verdedigers werd gered. Er bleek echter veel ruimte voor onze aanvallers en toen Niels op linksvoor ongehinderd kon opstomen richting de goal scoorde hij meteen in de verre rechterhoek. En zo was het binnen 5 minuten al 0-1. Jasper B, die in het begin een aantal keer flink werd aangepakt, was de eerste helft de man van de corners. De eerste kwam via het hoofd van Nick nog niet tussen de palen, maar de corners zorgden voor veel gevaar bij de Zeeburgse goal. Even later een bekende Tijn-actie, die met de rug naar de tegenstander de bal laat doorrollen, zich razendsnel omdraait, de verdediger passeert en er met de bal vandoor gaat. Hij versnelt tot aan de achterlijn en legt hem netjes terug op het hoofd van Ceyhun die de bal eenvoudig kan inkoppen, 0-2.
Niet kort daarna weer een corner van Jasper B die via Jort voor de voeten van Tijn belandt, die de 0-3 maakt. Een bal van Ceyhun wordt nog door de keeper gekeerd, maar even later een vrije trap van Nick, die de bal hoog boven de keeper en de verdediger mikt. Die lopen elkaar in de weg, raken nog wel de bal, maar kunnen de 0-4 niet voorkomen. Cameraman Thom had het goed ingeschat en de vrije trap gefilmd. Zeeburgia komt er niet echt uit. Op linksachter weet Jaimy vrijwel elke bal te onderscheppen voordat de rechtsbuiten gevaarlijk kan worden en de eenzame spits wordt eenvoudig van het kastje naar de muur gestuurd via driehoekjes tussen Nick, Jasper T en keeper Pieter. Jort en Teun geven op het middenveld weinig weg. Een volgende corner belandt voor de voeten van Teun die de 0-5 op het scorebord zet en niet veel later krijgt hij bij een volgende corner de afvallende bal terug van Adam en scoort hij de 0-6. En met die stand gaan we de rust in.

Na een ruime rustpauze, waarbij de scheidsrechter op leeftijd, geniet van een beker chocolademelk en de jongens een kan limonade soldaat maken is het goed 13:00 als de wedstrijd wordt hervat. Matthijs is in het veld gekomen op 10 en is al snel in de gelegenheid om met een schot laag in de linkerhoek de 0-7 te scoren. In de 2e helft hebben de jongens de wind mee en dat is in het begin even wennen, waardoor een aantal ballen te hard en zonder gevaar bij de Zeeburgers over de achterlijn gaat. Hielke neemt nu een aantal corners, waarbij een kopbal van Teun net naast gaat. Jasper B maakt nog een mooie goal door met links de keeper van Zeeburgia met een wippertje het bos in te sturen en daarna is het aan Teun om de 3e, een hattrick dus, te scoren. 2 minuten later scoort Matthijs zijn 2e op een vergelijkbare manier als de eerste, laag in de linkerhoek. Even later denkt hij ook een hattrick te kunnen maken door een aantal verdedigers te passeren, maar het laatste zetje lukt net niet. Gelukkig staat Ceyhun op de goede plaats om toch de 0-11 binnen te kunnen tikken. Daarna nog wat kansjes en er hadden er al met al best nog een paar meer in kunnen gaan, maar om 13:35 fluit de scheidsrechter af en kan de eenvoudige overwinning worden gevierd in de kleedkamer. Met overtuiging, snelle combinaties en goed druk blijven zetten hebben de heren aan hun doelsaldo gewerkt. Volgende week weer eens thuis. Dan komt AFC (uit Amsterdam) op bezoek.