Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Zaterdag 4 november stond de wedstrijd tegen koploper Hercules op het programma. Na de mooie winst op Victoria van vorige week was er vertrouwen dat ook tegen Hercules een resultaat mogelijk moest zijn. De eerdere wedstrijden op veld 1 waren wat vertraagd en daarom werd ook deze wedstrijd wat later gestart. Helaas nog zonder Tijn, maar die hopen we binnenkort weer terug te zien op het veld, en ook Jasper Bouwman was er dit keer niet bij.

Het vertrouwen na de vorige wedstrijd was in de beginfase niet terug te zien in het spel van Quick. Hercules zette hoog druk met een fysiek sterke spits en snelle vaardige buitenspelers en het lukte nauwelijks om onder die druk uit te spelen. Het spel was onrustig en ook de opbouw verliep moeizaam. Hercules drukte Quick terug op de eigen helft en al snel werd een corner in eerste instantie nog gekeerd door keeper Pieter, maar de rebound kon in de linker hoek worden afgerond en zo stond het binnen 5 minuten al 0-1. Even later toch een eerste corner van Quick en al wat snelle combinaties op de helft van Hercules, maar nog te veel onzuivere passes. De snelheid van Ceyhun werd nog een keer goed gebruikt, waarna Jasper de bal net naast schoot en even later een mooie diepe bal op Jasper die met “de motor aan” de achterlijn haalde en de bal teruglegde. Helaas voorkwam een Hercules verdediger dat Matthijs de gelijkmaker nog voor rust kon maken. Jaimy weet nu regelmatig voor zijn man te komen en Ceyhun verovert de bal nog een keer van de verdedigers, maar schiet helaas net naast. Met een laatste corner voor Hercules wordt het rust.

In de rust benadrukt trainer Thomas dat er echt meer mogelijk is, maar dat er nog een tandje bij moet. Nick en Niels komen Jaimy en Ceyhun vervangen en de 2e helft begint al heel anders dan de 1e helft. Thom schiet vanaf de 16 en een schot van Jort wordt nog net geblokt. We zien meer mooie acties op de helft van Hercules, waar de spelers van Quick elkaar ook beter weten te vinden. Jort legt de bal bij Matthijs, die de keeper nog maar eens test en even later haalt hij op links de achterlijn en legt terug op Jasper, die goed doorzet en de bal achter de keeper weet te krijgen, 1-1. De wedstrijd is meer in balans, maar ook Pieter moet nog ingrijpen bij kansen van Hercules en ze krijgen nog een vrije trap na ingrijpen van Hielke, die even blijft liggen, maar gelukkig doorkan. Maar de wedstrijd is aan het kantelen en Jasper weet vrij voor de keeper helaas net niet te scoren. Ook Hercules krijgt nog een grote kans, die gelukkig over gaat. Aan de andere kant, krijgt Quick op links net buiten de 16 een vrije trap. Matthijs schiet de bal hard op de goal, maar de keeper voorkomt in eerste instantie een doelpunt. Teun kan de bal in de rebound oppakken en legt die terug voor de goal, waar Jasper met zijn hoofd Quick op voorsprong brengt, 2-1.

Op het middenveld pakken Joost en Thom steeds meer de controle en ook Adam geeft met zijn felheid de Hercules aanval steeds minder ruimte. Centraal achterin zorgen Teun en Hielke voor rust, maar ook snelheid. Ook Niels zorgt voor veel gevaar in de Hercules defensie en wanneer zij de bal niet uit het strafschopgebied krijgen weet Matthijs in de korte hoek de 3-1 te scoren. En dan gaat het snel. Want een paar minuten later wordt Ceyhun linksvoor diep gestuurd. De keeper is ver van zijn goal en vlak voor de achterlijn, bijna bij de zijlijn, schiet Ceyhun de bal prachtig tussen de palen, 4-1. Op de bank is het feest en ook op het veld springen de jongens over elkaar heen. Helaas krijgt Niels daarbij een schoen tegen zijn neus en met een bloedneus moet hij eraf. Maar Quick is nog niet klaar en als even later de altijd strijdlustige Nick de bal aflevert bij Matthijs, haalt die verwoestend uit en wordt het zelfs 5-1. Dit kan niet meer mis gaan. Er zijn nog zo’n 5 minuten te spelen, maar toch krijgt Hercules nog de gelegenheid om de pijn iets te verzachten en weten ze de 5-2 te scoren. Het laatste deel, wat de scheidsrechter toch nog wat langer laat duren dan verwacht, komen onze jongens niet meer in de problemen en zo worden wederom 3 punten bijgeschreven. Onder luid applaus van de aanwezige ouders verlaten de jongens het veld. Een rijtje van 3 pittige tegenstanders, Victoria, Hercules en IJsselmeervogels, heeft na 2 wedstrijden toch al 6 punten opgeleverd. Met vertrouwen kijken we uit naar het duel uit bij IJsselmeervogels volgende week.