Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Zaterdag 11 november stond de wedstrijd tegen IJsselmeervogels op het programma. Na de mooie winst op Hercules van vorige week was er vertrouwen dat ook tegen IJsselmeervogels een resultaat mogelijk moest zijn. Bij IJsselmeervogels staat, de voor het team welbekende, Tijn Dik op goal en dit zorgde voor wat extra motivatie om alles uit de kast te halen.

IJsselmeervogels begon wat afwachtend en liet Quick het spel maken. Teun en Hielke konden de bal veelvuldig naar elkaar overspelen, zonder dat zij echt onder druk werden gezet door de spits en aanvoerder van IJsselmeervogels. Dit leidde tot veel balbezit voor Quick, maar het lukte ons nog niet echt om gevaarlijk te worden op de helft van IJsselmeervogels. Langzaam aan schuiven we steeds verder op richting de helft van IJsselmeervogels, maar vaak is net de laatste pass niet goed en stokt de aanval. Dan valt uit het niets een bal precies goed voor de voeten van Matthijs en hij ziet Ceyhun de diepte induiken. Matthijs geeft de bal perfect in de loop mee en Ceyhun kan zo doorlopen richting de goal van IJsselmeervogels. De grensrechter steekt zijn vlag omhoog voor buitenspel, maar de scheisrechter laat terecht doorspelen en Ceyhun ramt de bal tegen de touwen, 0-1! Dit geeft Quick een enorme boost en het team gaat op zoek naar meer.

10 minuten daarna wordt Matthijs aan de zijkant ingespeeld en hij troeft zijn directe tegenstander af. Hij zet goed door en versnelt richting de goal. De keeper van IJsselmeervogels schermt de korte hoek af en komt iets uit zijn doel. Matthijs trekt de bal laag voor en voordat Ceyhun kan binnenwerken glijdt een verdediger van IJsselmeervogels, in een uiterste poging om te verdedigen, de bal in het eigen doel. Quick komt op een 0-2 voorsprong! Net voor de rust vraagt de spits van IJsselmeervogels de bal achter de verdediging en hij ontvagt door een lange pass door de lucht de bal. De verdediging van Quick komt te laat en hij kan de bal achter Pieter schieten.... maar de spits van IJsselmeervogels stond achter de verdediging van Quick toen de bal gegeven werd en dus buitenspel. Het blijft 0-2 en met die stand gaan we ook rusten.

Na de rust komt IJsselmeervogels een stuk feller uit de kleedkamer en worden we wel overal gelijk onder druk gezet. Het lukt Quick helaas te weinig om de vrije man te vinden en onder de druk uit te spelen. IJsselmeervogels is nu de ploeg die het heft in handen neemt en ze voeren het tempo op. Quick blijft echter gedisciplineerd verdedigen en hard werken, waardoor IJsselmeervogels maar een paar spaarzame kansen krijgt. Toch breken ze een keer heel gevaarlijk door als de linsbuiten een vrije schietkans krijgt vanaf 11 meter, maar de bal vliegt gelukkig naast. Niet lang daarna moet Quick dan toch helaas een tegentreffer incasseren. De spits van IJsselmeervogels weet de bal goed onder controle te houden in de kleine ruimte, kapt en draait zich vrij en schiet de bal door de benen van een speler van Quick in de verre hoek, 1-2.

IJsselmeervogels zet alles op alles voor de gelijkmaker en Quick staat erg onder druk. Toch krijgt Quick via Ceyhun de kans op de 1-3. Ceyhun schermt de bal goed af en neemt de bal mee de ruimte in. Hij volleert de bal richting de verre hoek, maar keeper Tijn van IJsselmeervogels tikt de bal met de top van zijn middelvinger centimeters langs de paal. Nu zoekt IJsselmeervogels weer de aanval en ze krijgen een vrije schietkans net buiten de 16. De bal wordt hard richting goal geschoten en Pieter weet de bal nog te stoppen, maar uit de rebound wordt dan toch nog de 2-2 binnengeschoten. Gelukkig weet Quick zich te herpakken en geeft het nog weinig kansen weg. Een paar keer houdt iedereen nog even zijn adem in, maar de 2-2 wordt over de streep getrokken.

Ondanks dat we met een terechte 2-0 voorsprong gingen rusten, de eerste helft beter waren en nog de kans kregen op 1-3, was 2-2 een terechte uitslag. Weer hebben we als team laten zien dat we tegen alle ploegen in de competitie een resultaat kunnen halen en dat we als team grote stappen hebben gezet. De 3 wedstrijden na de herfstvakantie tegen op papier sterke tegenstanders (Victoria, Hercules en IJsselmeervogels) hebben 7 punten opgeleverd, waar we zeker tevreden mee mogen zijn.
Komende zaterdag komt DOVO om 12:15 op bezoek op sportpark Dorrestein en gaan we er alles aan doen om de goede reeks uit te breiden. Tot zaterdag!