Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Het is zaterdag 14 oktober en we spelen nu pas de eerste thuis wedstrijd in de competitie! De tegenstander is SDV Barneveld, die hun eerste 3 wedstrijden winnend heeft afgesloten. Nick en Tijn zijn nog geblesseerd en Thom afwezig. Vandaag hebben we daardoor versterking vanuit de JO14-1 van Lucas en Daylison.

Quick begint goed aan de wedstrijd en controleert het spel. Ondanks het vele balbezit, weet Quick nog geen grote kansen te creëren. Wel komt Quick, vooral via de zijkanten, een aantal keren gevaarlijk door op de helft van SDVB, maar vaak is de laatste pass net niet goed. Toch sluipen er soms wat slordigheden in het spel van Quick en het fysiek sterke(re) Barnveld wordt een aantal keer gevaarlijk door snelle uitbraken. De eerste echt grote kans is voor Quick na een prachtige opbouw. Teun speelt Pieter in, waarna Hielke goed positie kiest en kan worden ingespeeld rond onze eigen 16. Hielke speelt Joost vooruit in en die speelt weer Matthijs in de loop in. Matthijs heeft veel ruimte voor zich en dribbelt tot halverwege de helft van de tegenstander. Hij speelt Niels strak in die 1 vs 1 staat, hij passeert zijn tegenstander en legt de bal goed voor het schot, maar schiet van dicthbij net naast. Deze opbouw had een goal verdiend en was een terechte voorsprong geweest.

Niet lang daarna krijgt Barneveld een corner. De bal wordt getrapt en Teun kopt weg. De bal wordt opgepikt door een speler van SDVB, breedgelegd en opnieuw ingebracht. Een speler van Quick wil de bal wegkoppen, maar verlengt per ongeluk de bal en verschalkt Pieter: 0-1.
Quick is de controle kwijt en Barneveld krijgt weer een grote kans. Een speler van SDVB duikt voor Pieter op en schiet de bal in de korte hoek, maar Pieter weet de bal nog net tegen te houden. SDVB krijgt weer een corner. De bal wordt getrapt en blijft in het 5 meter gebied liggen. Meerdere spelers van beide teams duiken erop, maar helaas voor Quick eindigt de bal achter Pieter: 0-2. Quick krijgt nog een grote kans voor Quick (vrije kopkans van Teun op de paal), maar het blijft 0-2 en we gaan rusten.

In de tweede helft heeft Quick weer veelal de bal, maar het tempo ligt een stuk lager. Hierdoor lukt het nauwelijks om via een opbouw van achteruit, gevaarlijk door te komen op de helft van SDVB. Beide kanten creëren weinig kansen. Na balverlies van Quick probeert Barnveld nog wel gevaarlijk te worden met snelle uitbraken of hoge druk, maar Pieter is deze wedstrijd erg alert en weet vaak het gevaar gelijk te elimineren door goed uit te komen of in de opbouw rustig te blijven en de bal naar de ruimte te spelen. 10 minuten voor tijd wordt Lucas aan de rechterkant van het veld ingespeeld en hij draait goed weg. Hij dribbelt vooruit en speelt Jasper in de loop in. Jasper tikt de bal net voor de voeten van de tegenstander weg en die vloert Jasper rond de 16 meter lijn. Hoe dan ook legt de scheidsrechter de bal op stip en krijgt Quick de kans om terug te komen in de wedstrijd. Even is er nog wat twijfel wie de penalty moet gaan nemen, maar Teun eist de bal op en dat is maar goed ook, want hij schiet de bal wel erg overtuigend binnen: 1-2. Dit is voor Quick de aanzet tot een slotoffensief en het tempo en de intensiteit gaan flink omhoog. Het is echt overleven voor Barneveld en de 2-2 hangt in de lucht. Quick krijgt nog een aantal mogelijkheden, maar het blijft helaas 1-2.

Typerend is de opluchting bij SDVB en de teleurstelling bij Quick. Een gelijkspel was meer dan terecht geweest, maar dan hadden we net wat scherper voor de goal moeten zijn. Weer een aantal belangrijke lessen geleerd waar we van moeten leren en hopelijk in de komende wedstrijden van kunnen profiteren!

Komend weekend hebben we geen competitiewedstrijd vanwege de herfstvakantie, maar we spelen wel een oefenwedstrijd thuis om 12:00 tegen Sparta Nijkerk. Het weekend daarna vervolgen we de competitie in Loosdrecht tegen Victoria!