Amsterdamseweg 247
1182GZ
AMSTELVEEN
tel. 020-6413882

Het is zaterdag 23 september en dat betekent dat de competitie weer gaat beginnen! Er staat gelijk een verre uitwedstrijd in Amstelveen tegen Sporting Martinus op het programma en ook nog eens om 17:00. Op de heenweg blijkt het verkeer helemaal vast te staan, waardoor we flink vertraagd zijn. De meeste auto's arriveren een half uur voor de wedstrijd, maar een auto met 3 spelers doet er iets langer over en komt pas 10 minuten voor de wedstrijd aan. Tijn is nog geblesseerd en daardoor beginnen we met maar met 11 spelers aan de warming-up. Geen lekkere voorbereiding..

Het begin van de wedstrijd is erg slordig en onrustig aan de kant van Quick en de tegenstander neemt het heft in handen.  Sporting Martinus weet Quick telkens goed vast te zetten en de bal snel te veroveren bij het druk zetten, waardoor het spel zich voornamelijk op de helft van Quick afspeelt. Quick schakelt telkens wel goed om en doet er alles aan om de tegenstander het scoren te belemmeren. Op een aantal gevaarlijke situaties na, krijgt Sporting Martinus nauwelijks uitgespeelde kansen. Quick blijf hard werken en gedisciplineerd verdedigen, maar halverwege de eerste helft slaat Sporting toe. Een lange bal valt tussen de verdediging en keeper Pieter en de spits van Sporting is als eerste bij de bal en lobt de bal over Pieter heen, 1-0. Helaas blijkt dit niet het startschot voor een tegenoffensief. Quick blijft moeite hebben met de 5-3-2 formatie van Sporting, maar weet de aanvallen van Sporting af te slaan en daardoor gaan we rusten met een 1-0 stand.

In de rust wordt besproken wat we beter kunnen doen en hoe we onder de druk van Sporting uit kunnen voetballen. Joost gaat linksback spelen en moet in de opbouw de 3de centrale verdediger worden. Sporting zet namelijk met 2 spitsen druk en op deze manier creëren we een overtal situatie. Na wat hulp vanaf de kant wordt dit een aantal keer goed uitgevoerd en lukt het om onder de eerste druk uit te voetballen. Helaas is te vaak het vervolg net niet goed, waardoor we de bal toch weer snel kwijt zijn. Wel lukt het een paar keer om wat verder op de helft van Sporting te komen en creëren we ook een paar kleine kansjes. Helaas blijken we onmachtig tegen het goed ingespeelde en fysiek veel sterkere Sporting Martinus. Iets voor tijd valt ook nog de 2-0 uit een corner en dat is ook de einduitslag!

Een zware, maar ook leerzame pot, waarin we op alle vlakken afgetroefd zijn. We blijven met z'n allen hard werken en dan gaat het vanzelf goed komen! Komend weekend zijn we uitgeloot en die week erna verbolgen we de competitie in Almere tegen AS'80!