Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Ons eerste elftal heeft vanmiddag op een zonovergoten Dorrestein een belangrijke overwinning behaald tegen KDO. Na een 2-1 ruststand werd het 3-2 voor onze rood-zwarten, waardoor een plek in de nacompetitie veilig is gesteld.
Evenals de afgelopen wedstrijden deed ons trainersduo, door blessures van een aantal vaste krachten, een beroep op een aantal spelers van de JO18-1 en JO23-1. Ook deze keer stelden deze jongens, die gisteren ook al in actie kwamen, niet teleur.  Het jeugdige team, met de ervaring van Sander van Amsterl, Cedric Kapelle en Coen Kisner, wist de gasten uit De Kwakel met fris voetbal uitstekend partij te geven.De voorhoede, die door de afwezigheid van de geblesseerde Vincent Caesar geheel uit jeugdspelers bestond, was keer op keer gevaarlijk. Na ongeveer een half uur leidde dat tot de openingstreffer. Faysal Chaiat kwam vanaf links naar binnen en schoot de bal onhoudbaar net langs de paal in het doel. Een minuut of wat later wisten de bezoekers echter de stand gelijk te trekken. Een kopbal werd van dichtbij leek door Niels Hannessen nog via de paal te worden gekeerd, maar bal rolde tergend langzaam achter de lijn in het doel. Een tegenvaller die nog voor rust ongedaan werd gemaakt toen Sander van Amstel in tweede instantie de bal van dichtbij in het doel werkte. Een fijn moment om weer op voorsprong te komen.
Direct na het fluitsignaal voorde tweede helft lieten de bezoekers zien dat zij vast van plan waren om iets terug te doen. In de eerste minuut sloeg een uithaal van buiten de zestien onder de lat in de verre hoek in het net. 2-2. Gelukkig liet Quick, waar naast aanvoerder Sander van Amstel, Thomas Baake en Bart Jan Wijers zich onderscheidden op het middelveld, zich niet uit te veld slaan door deze treffer en zocht het evenals voor rust met verzorgd voetbal de aanval. In die aanval lieten Faysal Chaiat, Nolan Lafforest en Markus Magyar zich keer op keer gelden. In de 70e minuut stelde rechterspits Nolan na een prachtige passeerbeweging spits Markus in staat deuitstekende doelman Jesper Oudshoorn te passeren. De 3-2 stand, die hierdoor op het scorebord kwam, werd tot het einde van de wedstrijd vastgehouden door een elftal, waarvan alle spelers minimaal een dikke voldoende haalden en bijdroegen aan de verdiende overwinning. De uitermate sportieve wedstrijd  werd door de heer Gajadien op bekwame wijze geleid.