Dorresteinsesteeg 1
3817GC
AMERSFOORT
tel. 033-4610759

Voetbal is een onberekenbare sport. Volgens sommigen is het een simpel spelletje. Voor anderen is het spel een wetenschap. Hoe dan ook, de uitvoering ligt bij de spelers die in het veld staan en het tegen elkaar opnemen. Zondag was dat onze elf tegen het zondagelftal van FC Aalsmeer. De mooie voorstelling in Nieuw-Vennep schiep verwachtingen en zorgde ervoor dat er flink wat publiek naar Dorrestein was gekomen, waaronder nogal wat oud-gedienden. Ten opzichte van de basiself van vorige week kon Sander van Amstel niet spelen vanwege een blessure en nam Sabir Lemaalem dit keer plaats op de reservebank. Voor hen speelden Finidi Schokker en Markus Magyar, beiden uit de O18-1.
In de eerste helft zagen de toeschouwers een gelijkopgaande strijd, waarbij Quick wat meer kansen kreeg, maar het niveau van vorige week geen moment werd behaald. Het spel van beide elftallen was traag en vaak niet zuiver, leidend tot veel balverlies. De rood-zwarte verdediging speelde voor rust solide en gaf bijna niets weg. Op slag van rust kreeg Quick uit één actie twee grote mogelijkheden. Doelman Sam van de Ridder wist beide inzetten te keren. Een 0-0 stand bij rust.
Na de pauze keerde Jessy Jacobs niet terug. Hij werd vervangen door Ferdi Kocoz. Het spelbeeld bleef hetzelfde, maar onze hoofdmacht kwam wel op voorsprong. De leidsman wuifde een vlagsignaal van zijn assitent van Aalsmeer weg, waardoor Finidi Schokker in een positie kwam om doel te treffen. Het schot van Finidi werd bij de tweede paal, voor de zekerheid, nog binnengelopen door Vincent Caesar.
De 1-0 stand op het scorebord was op een of andere manier geen bevrijdende treffer deze middag. Er werden drie spelers tegelijk gewisseld (Coen Hesselink voor Cedric Kapelle, Sabir Lemaalem voor Markus Magyar en Lars van Barneveld voor Finidi Schokker), maar dit resulteerde niet in een controle over de wedstrijd. Het wachten was op de gelijkmaker, die ook viel in de 70e minuut. Op de rand van de zestien kwam uit de kluts voor de voeten van een Aalsmeer-speler die onhoudbaar in hoek schoot. Met Dirk Wijers in de ploeg voor Michiel van Etten kreeg Quick hierna zeker mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. Het werd echter of niet slim genoeg uitgespeeld of doelman Van de Ridder redde. Dat de bezoekers in de laatste minuut scoorden paste in het beeld van de tweede helft. Het werd hierdoor een teleurstellende middag.